Felhívás!

Ötnapos mulatságra készülnek

Ötnapos mulatságra készülnek

Augusztus 5-től 10-éig ismét a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep Zabolán, ahol a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány szervezésében 8. alkalommal rendezik meg a Zabolai Népzene és Néptánctábort, aminek az idei központi témája a kalotaszégi népzene és néptánc lesz.

Az előző évekhez hasonlóan, a szervezők idén is igyekeznek gazdag programot kínálni a műfaj kedvelőinek, ugyanakkor gondoltak azokra is, akik elsajátítanák a népi hangszerek megszólaltatásának fortélyait. A leendő zenészeket az Üsztürü zenekar és adatközlő muzsikusok tanítják, emellett Tőkés Zsolt és Tőkés Edit szucsági-, Both László és Temérdek Friderika györgyfalvi-, Fülöp Csaba és Kovács Bernadett pedig inaktelki táncokat oktat a résztvevőknek. Népdalokat Nyitrai Mariannától tanulhatnak. A tábor ideje alatt a talp­alávalót, a már említett Üsztürü mellett, Ábri Béla és zenekara, Dezső Attila és zenekara, Oniga András és barátai Magyarlapádról, továbbá a kolozsi adatközlő zenészek szolgáltatják.

A kicsiknek Ádám Rebeka tart gyerekfoglalkozásokat, éneket, táncot, emellett játék is lesz bőven, így a családok számára is felejthetetlen hét ígérkezik Zabolán. A tábor nulladik napján, augusztus 4-én, a zabolai Mikes-birtokon a Zsolt&Zsolt akusztikusgitár-koncertjével hangolódhatnak a rendezvényre. A rendezvény az előző évekhez hasonlóan, ezúttal is több helyszínen zajlik: idén a helyi 1. és 2. számú művelődési ház, a Teleház, a Csángó Néprajzi Múzeum és a Mikes-kastély ad otthont a tábor eseményeinek. Mindemellett a kínálatban hajnalig tartó táncmulatság, kirándulás a székelytamásfalvi Thúry-kúriához, bográcsozás és néprajzi előadások egész sora szerepel.

Részletes program, további információk, valamint regisztrációs lehetőség a www.zabolaitanctabor.ro weboldalon, valamint a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány Facebook-oldalán.

Hozzászólások