Felhívás!

Népviseletet vásároltak a Hamuvirágnak

Népviseletet vásároltak a Hamuvirágnak

Sikeres pályázaton van túl az Esztelnekért Kulturális Egyesület. A pályázatot a Csóori Sándor Alaphoz (fenntartó az Emberi erőforrások Minisztériuma) nyújtották be, és kétmillió forintból vásárolhattak tíz rend női és tíz rend férfi népi viseletet. A helyi táncegyüttes nagy sikernek örvend, immár száznál is több tagja van, így a támogatási pénz jó helyen kötött ki.

Csüdör Áda Katalin tanácsadó érdeklődésünkre elmondta: a tavaly névadással újrászületett táncegyüttes egyre több fiatalt vonz maga köré, így a Hamuvirág néptáncegyüttes fenntartsa érdekében pályáztak és nyertek is, ruhákat vásároltak, a kellékek természetesen tájspecifikusak, így az esztelneki jellegű szőttes és minták jelennek meg rajtuk. A ruhák mellett a helyi farsang megszervezésére is jutott pénz a támogatásból – mondta Katalin.

Az első „bevetésen” már túl vannak a táncosok, hiszen hazai pályán (a perkői néptánctalálkozón) való bemutatkozásuk mellett Esztelnek testvértelepülésén, Nyíradonyban is felléptek, voltak a Ligetaljai fesztiválon és Debrecenben is, a hétvégén pedig az Ika-vári Néptáncfesztiválon szerepel a Bartók Botond által irányított csoport.

A néptánccsoport 5–8. osztályos tagjai hamarosan egy tíznapos táborban vesznek részt a Vajdaságban, ez szintén pályázatnak köszönhetően.

Hozzászólások