Felhívás!

Nehéz volt az elmúlt időszak

Nehéz volt az elmúlt időszak

Mikes Kelemen néven tavaly ifjúsági szervezet vetette meg a lábait Zágon községében, amelynek alapítója Fazakas András Levente volt, a jelenlegi elnöke pedig Oprea Győző. A szervezet fő célja, hogy egybekovácsolja a fiatalokat a községet alkotó két helységben, és közösen, csapatként dolgozzanak együtt események, rendezvények, fesztiválok szervezésében.

– Leginkább kulturális szempontból szoktuk megközelíteni eseményeinket, valamint a hagyományosságra fektetjük a hangsúlyt – tudtuk meg Oprea Győzőtől.

Mikulás-bálokat, adventi ünnepségeket, csapatösszerázókat szoktak, terveznek szervezni. Igaz, a vírusjárvány nagymértékben befolyásolja a lehetőségeiket, pályázatokat vesz1tettek el, illetve semmilyen téren nem tudnak előrelépni.

– Legfőbb célunk, hogy közelebb hozzuk a kultúrát és a hagyományokat az emberekhez. A közeljövőben szeretnénk egy kisebb fesztivált szervezni, szabadegyetem jellegűt, ahol még inkább össze tudnánk hozni és hangolni a fiatalokat. Emellett egy színjátszó kört is el szeretnénk indítani, de ezek egyelőre még csak tervek, majd idővel, ha a helyzet is engedi, igyekszünk megvalósítani azokat – mondta az ifjúsági szervezet elnöke.

A csapatnak jelenleg tizenöt állandó tagja van, szoktak hozzájuk csatlakozni mások is. Egy hónapban többször is találkoznak, a megbeszélések helyszíne mindig változik. Oprea Győző úgy gondolja, szükség van arra, hogy egy faluban legyen egy olyan szervezet, amely felkarolja a fiatalokat, főleg a mai rohanó világban, amikor az ifjúság igyekszik külföldre menekülni az itthoni nehéz megélhetés elől.

Hozzászólások
Lapértesülés: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

Lapértesülés: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

Az Il Giornale olasz napilap által elsőként közölt uniós belső dokumentáció szerint az Európai Bizottság új kommunikációs irányelveket fogalmaz meg, s ezek a többi között tiltják a karácsony kifejezés, valamint a hagyományos európai keresztény nevek használatát, amit “a politikai korrektség lázálmának” nevezett Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek elnöke.