Felhívás!

Nagy munkálatok Torján

Nagy munkálatok Torján

Idén folytatódik a csatornarendszer kiépítése Torján, a befejezés után több utcára is aszfaltréteg kerül. A nagyközséghez tartozó Bálványoson az ülepítő nagyjából elkészült, a rendszer kialakítása a végéhez közeledik.

Nagy halmokban áll az építőanyag a torjai községháza udvarán, különböző méretű csövek garmadája várja, hogy a kivitelező cég a föld alá helyezze azokat. A településen ugyanis idén folytatódik a pár éve megkezdődött csatornázási munkálat, ami miatt nincsenek a legjobb állapotban Torján azok a falurészek, ahol véget ért vagy zajlik a csatornarendszer elemeinek a lerakása, hiszen a csapadékos idő után a forgalom miatt nagy gödrök keletkeztek, sártengerben kell araszolgatni. Ez azonban nem marad így – tájékoztatott dr. Daragus Attila polgármester, aki szerint idén remélhetőleg le is zárulnak a munkálatok, így következhet az utcák felújítása, amiket sok helyen aszfaltoznak is.

„Bálványoson nemsokára kész lesz az ülepítőállomás, kimossuk a régi vezetékeket, hogy tudjuk a házakat, panziókat rácsatlakoztatni az egységre. Torján elkészültek a 6-os, 7-es és 8-as számú utcák, jelenleg a 2-es számú utcában dolgoznak, de zajlik a munkálat a Valál és Somszeg falurészeken is. Most olyan utcákra került sor, ahol két csövet kell: lerakni, egyik a befolyó csatornacső, a másik a kinyomó része a rendszernek, mert az említett falurészeken a területnek lejtése van, a 11C országút mellett elhaladó fővezeték magasabban van, így pumpaállomást kell építenünk” – magyarázta az elöljáró.

Daragus szerint ott, ahol a földalatti munkálatokat befejezik, következik az aszfaltozás, több kilométer községi útra kerül bitumen. „Az aszfaltozási projektünk részét képezi a futásfalvi út is, ahol már tavaly aszfaltoztak, viszont az átereszeknél még van tennivaló, utána következik a koptatóréteg leöntése, az út kifestése és táblákkal való ellátása” – mondotta a polgármester, aki szerint többen értetlenkedtek, hogy miért kellett a pályázathoz kapcsolni a templomokat és a temetőket. „Furcsa, de a pályázatban minden templomra és temetőre 2-2 pontot adtak, ha az aszfaltozás a környékükön zajlik, így élnünk kellett a lehetőséggel, mert csak úgy lett meg a szükséges pontszám” – magyarázta a projektírás részleteit.

Az önkormányzat még egy pályázatot letett az Országos Befektetési Alaphoz azokra az utcákra, amelyeket nem érint a fentebb említett aszfaltozási munkálat, finanszírozást kérve azok teljes körű felújítására is.

Hozzászólások
Az nevet, aki a végén nevet

Az nevet, aki a végén nevet

A Craiován aratott parádés győzelemmel megnyerte az alsóházi rájátszást a Sepsi OSK, így kiváló csapathangulatban várhatja a Román-kupa csütörtöki döntőjét. A sepsiszentgyörgyiek hétfői sikerüknek köszönhetően két ágon is versenyben vannak az Európai Konferencialigában való indulás jogáért. A craiovai meccs hősét, a gólt és két gólpasszt jegyző Fülöp Istvánt beválasztották a forduló álomcsapatába.