Hirmondo

Munkálatok a városban

Munkálatok a városban

Játszóteret újítanak fel, szegőköveket cserélnek, utcákat készítenek elő aszfaltozásra a céhes városban. A polgármesteri hivatal városrendészeti osztálya több fronton dolgozik, és e mellett készülnek a virágvásárra is.

Kézdivásárhely polgármesterétől, Bokor Tibortól megtudtuk: a Gábor Áron térre kiszállított szegőkövek a református templom mellett található járdához kerülnek, azon a helyen ez az anyag nagyon tönkrement. Időszerű lenne a virággruppokat szegélyző elemek cseréje is, de az egy nagyobb, az egész főteret érintő munkálat része lesz, az udvarterekben ugyanis tovább zajlik a közművesítés.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró elmondta: a Haladás és az ún. 2-es Ady Endre utcákban (a bíróság melletti utca) is dolgoznak, egyelőre a terepet készítik elő az aszfaltozásra. A bitument előállító telepek még nem működnek, a tartósabb jó idő beálltára várnak az üzemeltetők. A város tömbházai között egyre rendezettebbek a terek, ahol nagyon időszerű a munkálat, az a Csernátoni úton lévő tömbházak mögötti terület, annak felújítására az Anghel Saligny-programhoz van benyújtva dokumentáció.

A polgármester értesülése szerint május másodikán kellene megkezdődjön a Bem József utca alapozása is. Ez viszont korántsem egy biztos dátum – közölte érdeklődésünkre Török Sándor, a Kovászna Út és Híd Rt. kereskedelmi igazgatója. „A brassói útügynél vezetőcsere történt a múlt héten, az engedélyt ők sem adták meg. A másik fontos engedélyt az Országos Forgalmi Rendőrségtől várjuk, az alapján derül ki, hogy mire lehet számítani esetleges útlezárás kapcsán” – mondotta. Hozzátette: a cég másfél millió euróért vásárolt egy új bitumenkészítő gépet, annak kapacitása 160 tonna aszfalt óránként, így vélhetően a málnásfürdői bányánál felszerelt – kalibrálásra szoruló – új berendezés állítja majd elő a Bem József utcánál szükséges aszfaltot is, a kézdiszentléleki telep – tartalékberendezésként – csak kisebb munkálatoknál fog működni. Amint biztosra lehet tudni, hogy a rendkívül forgalmas úton milyen forgalmi korlátozásokra lehet számítani, a témára visszatérünk.

A városháza megkezdte a Molnár Józsiás park központi játszóterének a felújítását: Bokor Tibor szerint oda teljesen új eszközök kerülnek, a leszerelt csúszdákat, hintákat felújítják, és Nyujtódon rendeznek be ezekkel egy új játszóteret.

A városháza illetékesei készülnek a hagyományos tavaszi virágvásárra is: ez holnap kezdődik, és április 30-ig tart. A három nap során 9 és 19 óra között lesznek látogathatók a standok. Ménessy Kinga, a polgármesteri hivatal illetékese elmondta: összesen tíz Hargita és Kovászna megyei kereskedő pakol ki, ugyanakkor a városi kertészet is jelen lesz. Az eseményre első alkalommal „ruhát” öltött a #KÉZDI térplasztika is, melyre díszes virágok kerültek. 

Hozzászólások