Felhívás!

Moldovai Dóra országos versenyen jeleskedett

Moldovai Dóra országos versenyen jeleskedett

A kovásznai Moldovai Dóra, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum 10. osztályos tanulója már egész kiskorában megszerette az éneklést, az évek alatt pedig több rendezvényen, koncerten, versenyen is hallatta hangját. Nemrég a Babeş-Bolyai Tudományegyetem SOKaDalom nevű, online megtartott zenei tehetségkutatóján ért el harmadik helyezést.

 

– Mióta érdekel az éneklés? Miként, ki vagy kik által kerültél kapcsolatba vele?

– Kicsi koromban, egy játék mikrofonnal a kezemben énekeltem azokat a slágereket, amiket anyukám hallgattatott meg velem. Mamám is sokat dúdolgatott az ágyam mellett, leginkább népi gyerekdalokat. Általános iskolában Tökbandi Rita tanító néni készített fel a versenyekre, aztán Gyerő Katalin tanárnő vett kézbe, és vezetett be a zene csodálatos világába. Viszont úgy gondolom, a zene iránti vonzalmam mindig is legbelülről jött, én kerestem a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerülhessek vele. Jelenleg is próbálom magam fejleszteni ezen a területen Opra Mónika tanárnő által.

– Az évek során több versenyen is részt vettél. Mesélnél ezekről?

– Általános iskolában csak népdalversenyeken vettem részt, párszor lehetőséget kaptam a megyei megmérettetésre is. 5-8. osztályban eljutottam az országos Őszirózsa Népdalvetélkedőre, ahol különdíjban részesültem. A PinceBanddel (az együttes, ahol ő az énekes – a szerk.) többször is részt vettünk a HDT-n és a Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon. Tavaly Szabó Kamillával első helyezést értünk el a PKE művészeti tanszéke által meghirdetett versenyen a Queen Bohemian rhapsody-jának feldolgozásával. Szívesen szoktam vállalni, ha felkérnek egy-egy képtári kiállítás-megnyitó vagy városnapi kulturális rendezvény fellépőjének. Emellett a PinceBanddel többször is felléptünk városnapokon (nagyszínpadon) és tavaly az első Kultűr-rendezvényen is.

– Mesélj a Babeş-Bolyai SOKaDALOM vetélkedőjéről…

– A jelenlegi helyzetből adódóan a SOKaDALOM zenei tehetségkutató online körülmények között zajlott. Én Adele I set fire to the rain című száma feldolgozásával jelentkeztem, amit egy háromtagú zsűri értékelt. Számomra a harmadik hely megtiszteltetés, sőt, meg is lepődtem, hiszen ellenfeleim leginkább zeneiskolások voltak. Persze, sosem szabad megelégednem teljes mértékben egy helyezéssel, mindig törekednem kell jobb eredményt elérni.

– Hosszú távon gondolkodsz-e énekesi karrierben?

– Persze, gondolkodom rajta, viszont elég tág az érdeklődési köröm, így a pályaválasztás is elég bonyolult. Viszont, amennyiben a zene mellett döntök, mindenképp szeretnék egy más területen is fejlődni, és emellett egyetemet végezni.

Hozzászólások