Hirmondo

Mindennapok az iskolában

Mindennapok az iskolában

Gál Zsuzsannával, a Bem József Általános Iskola igazgatójával egyebek mellett a tanévszerkezet-módosításról, tantárgyversenyekről és iskolafelújításról beszélgettünk.

– Csak a kevésbé hivatalos forrásokból értesültem a részletekről, miszerint a félévek helyett öt modulra módosítanák a tanév szerkezetet (időközben megjelent a Hivatalos Közlönyben a módosításokról szóló törvény – szerk.), illetve bevezetnék az év végi, szummatív felmérést. Korábban egy kérdőíven kikérték a véleményünket a tanévszerkezetről, hogy a féléveket vagy az évharmadokat szeretnénk inkább, ám abban nem volt szó a módosítástervezetben szereplő modulokról, ahogy a félévi dolgozatok eltörléséről sem – jegyezte meg az intézményvezető.

Az igazgató örvend, hogy végre zavartalan jelenléti oktatást folytathatnak.

– Kiemelném a március 15-i napot, illetve az azt megelőző, március 13-i megemlékezést a templomban. Az istenházában a Nagy Zsuzsanna magyartanár által felkészített 5–6. osztályos diákok mutatták be alkalomhoz illő előadásukat, míg 15-én rendhagyó történelemóra keretében emlékeztek tanulóink a hősökre. Fülöp László történelemtanár interaktív vetélkedőt szervezett, egyebek mellett intézményünk névadójával kapcsolatos kérdésekkel, rendkívül tartalmas rendezvény kerekedett, amely verseny jellege mellett igen szórakoztató volt.

Március 13-án a templomban emlékeztek az 1848–49-es eseményekre
Az elemisták a Vidám Versek Versmondó Versenyén és a Kányádi Sándor Versmondó Versenyen képviselték iskolájukat, második-harmadik díjakkal, illetve dicsérettel gazdagítva az intézmény hírnevét. A nagyobbak is előszeretettel vesznek részt különféle tantárgyversenyeken, osztotta meg lapunkkal az intézményvezető.

– Legutóbb a falvak matematika-olimpiáján vettünk részt a megyeszékhelyen két-két hatodikos, illetve hetedikes diákkal. Magyarságtörténelem olimpián csapatvetélkedőn is megmérettek diákjaink, és a Jancsó Benedek Történelmi Emlékverseny országos szakaszára is továbbjutott a Fekete Tünde pedagógus vezette hetedikesekből álló csapatunk. Nagy Zsuzsanna magyartanár vezetésével ötödikes és hetedikes résztvevőnk volt a megyei szakaszon. A hatodikos Zsigmond Nóra pedig Ady Endre-ösztöndíjban részesül – sorolta.

Ott jártunkkor az iskolafelújítás is szóba került.

– Januárban négy terem teljes felújítása történt meg, a húsvéti vakációban a folyosókat tették rendbe.

Idén a belső iskolaudvar csinosítását tervezzük az önkormányzat támogatásával, részben térkővel raknánk ki, illetve gyepesítenénk azt, és a kerítést is felújítanánk.

Hozzászólások