Felhívás!

Minden estére jut egy rendezvény

Minden estére jut egy rendezvény

Kovásznán ráhangolódtak a karácsonyra, decemberben egymást követték és követik a különböző adventi, karácsonyi tematikájú rendezvények. Nemrég a központi parkban is berendezték a teret a szabadtéri előadásokra.

A fürdőváros karácsonyi ünnepváró rendezvénysorozatának programja:

December 19., csütörtök

16.30 Az Orbán Balázs Iskola (Kőrösi Csoma Sándor Líceum) 0-4. osztályos román tagozatának karácsonyi műsora (művelődési központ – továbbiakban: MK)

17.00 Az 1-es számú napközi és az 1-es számú déli óvoda Kigyúlnak a Karácsony fényei-ünnepi műsora (központi park, továbbiakban: KP)

18.00 A kovásznai Avram Iancu Gimnázium ünnepi műsora: karácsonyi dalok, népszokások, kolindák (KP)

18.00 A Kőrösi Csoma Sándor Líceum jótékonysági műsora a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ javára (MK)

December 20., péntek

17.00 A kovásznai 2-es számú napközi otthon, valamint a vajnafalvi Férfikórus karácsonyi műsorai (KP)

18.00 A Românașul Néptáncegyüttes karácsonyi műsora (MK)

December 21, szombat

17.00 A Kőrösi Csoma Sándor Líceum karácsonyi műsora (KP)

December 22, vasárnap

17.00 óra Adventi gyertyagyújtás. Fellép a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar Kertész Tibor-Barna karnagy vezetésével, igét hirdet: Balogh Zoltán, a Kézdi-Orbai Református Egyházkerület esperese, közreműködik a Kovászna Belvárosi Református Egyházközség Ifjúsági Zenekara Antal Ernő karnagy és Vajna János vezetésével. Beszédet mond Gyerő József Kovászna város polgármestere (művelődési ház előtti tér)

 

December 26, csütörtök

17.00 óra Karácsonyi koncert a Hozsánna Kamarakórus, a Pastorala Kamarakórus és meghívottaik közreműködésével (vajnafalvi református templom)

 

Az ünnepek alkalmával a központi parkban kézműves vásárt tartanak.

Szervezők és társszervezők: Kovászna Város Polgármesteri Hivatala, Kovászna Városi Művelődési Ház, Kovászna város intézményei és egyesületei.

Támogatók: Bertis üzlet, Diószegi pékség, Júlia virágüzlet, Electric House szaküzlet, Storm Kft., az RMDSZ Kovásznai Nőszervezete, Kovászna Megyei Vöröskereszt, Kovászna Város Helyi Önkormányzata.

Hozzászólások