Felhívás!

Megújult színpadra léphet

Úgy tűnik, kezd újraindulni a kulturális élet Kovászna városában is. Hetente várják szabadtéri filmvetítéssel az érdeklődőket, amelyek során magyar, illetve román filmeket tekinthetnek meg. Vasárnap a Háromszék Táncegyüttes lép majd a frissen felújított színpadra.

– Egy-két évvel ezelőtt került új aszfaltréteg a szabadtéri színpadra, az eredeti cement ugyanis már nem tudott megfelelni a követelményeknek. A táncegyüttes most azt javasolta, a vasárnapi előadásukig oldjuk meg a színpad padolását, mivel a táncosok számára az a legmegfelelőbb – mondta el Czilli Balázs, a művelődési ház igazgatója. Hozzátette, a színpad teteje szétszedhetős lesz, nagyobb darabokból lesz majd összeilleszthető, így a téli időszakban például száraz helyen tárolhatják majd, ezáltal védve.

– A következőkben szeretnénk a színpadnak egy végleges, cserepes tetőszerkezetet is kialakítani, a jelenlegi födés ugyanis esőzésekkor beázik, így nem tudjuk komolyabb, érzékenyebb felszerelésekkel ellátni, például reflektorokkal, hiszen hamar tönkremenne – említette meg az igazgató.

A Háromszék Táncegyüttes Rézhúron című szabadtéri előadását a városi művelődési ház udvarán adja elő augusztus 2-án, vasárnap 18 órakor. Az előadásban a rézhúron játszott dallamok a népzene és népdal nyelvén Bukovina, Székelyföld, Felső-Marosmente, Mezőség, valamint Kalotaszeg vidékeire vezetnek el. A zenei szerkesztés feladata Fazakas Leventéé volt, a koreográfia Tekeres Gizellának és Melles Endrének köszönhető, a színpadi szerkesztés pedig Ivácson Lászlónak.

A nézők beengedése a járványügyi protokoll betartása végett 17.30-kor kezdődik. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A maszk viselése kötelező, illetve testhőmérsékletet is mérnek.

Hozzászólások