Felhívás!

Megérett a Hullámzó vőlegény

Megérett a Hullámzó vőlegény

2012-es bejegyzése óta töretlenül lép színpadra a kovásznai Pokolsár Egyesület színjátszó csoportja. Legközelebb Sepsiszentgyörgyön mutatják be Tamási Áron Hullámzó Vőlegény című darabját.

Visszatekintőjében Berecki Árpád, a Pokolsár Egyesület elnöke elmondta: a civil szervezet bejegyeztetése óta öt színművet vittek színpadra Gazda József nyugalmazott tanár rendezésében. Sütő András Vidám siratójával kezdték, majd a Tamási Áron-sorozat következett, így a Vitéz lélek, a Csalóka szivárvány, a Boldog nyárfalevél és a Hullámzó vőlegény. A színészek megjegyezték, a Tamási-műveket klasszikusan megrendezett módon adják elő, ahogy a szerző megálmodta, nem vettek el, de nem is tettek hozzá semmit.
A Hullámzó vőlegény túl van már a 16. előadásán, ezért a színjátszók úgy érzik, megérett az idő arra, hogy a megyeközpont közönségének is bemutassák a darabot. A sepsiszentgyörgyi előadás június 17-én, vasárnap 18 órakor lesz a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében.
Az egyesület elnökétől megtudtuk: idén három pályázatot tettek le, és kaptak is rájuk finanszírozást, így a helyi önkormányzat segíti az új színdarab (Tamási Áron: Tündöklő Jeromos) betanulását, hozzájárulnak az idén is megrendezésre kerülő sakkversenyhez, illetve Kovászna Megye Tanácsával közösen finanszírozzák a szervezet szórványba tervezett turnéját. Terveik szerint Déván, Vajdahunyadon és Békés megyében (Magyarország) lépnek színpadra.
—Jól működik a szórványprogramunk, ugyanis különböző színművekkel megfordultunk már a Partiumban, Szilágyságban és a Barcaságban. A legnépesebb közönség előtt Négyfaluban léptünk fel, közel háromszázan voltak kíváncsiak előadásunkra. Nagy elégtétel és folytatást ösztönző a taps és az elismerés, amit az előadások után kapunk, úgyhogy nem lankadunk – mondta Berecki Árpád.
Érdemes megemlíteni, hogy az egyesület ezek mellett gasztronómiai rendezvényektől sem idegenkedik, amelyek közül kiemelkedik a zakuszkafesztivál, viszont az egyesület elnöke úgy tartja, azért a „fő foglalkozásuk” a színjátszás marad. <<

Hozzászólások