Felhívás!

Márciusban sem lesz

Márciusban sem lesz

Hét év után először elmarad Kézdivásárhely havi, hagyományos termékvására. A februári vásárt a megyei állategészségügyi igazgatóság tiltotta be a lemondani a megyében megjelent sertéspestis miatt.

Mind köztudott a múlt hét végén a sepsiszentgyörgyi Őrkőn, majd később Sepsikőröspatakon ütötte fel a fejét az afrikai sertéspestis. Ennek következményeként, a hatóságok különböző intézkedéseket és szigorításokat hoztak, hogy megakadályozzák a járvány terjedését – köztük minden nyilvános esemény megszervezését megtiltották.

A Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetése a február 4-i átiratában arról tájékoztatta a kézdivásárhelyi önkormányzatot, hogy a vásár megszervezésére kért engedélyét elutasítja. Az átirat arra hivatkozik, hogy a megyében sertéspestis-járvány van, a vírus terjedésének korlátozása érdekében pedig tilos kültéri rendezvényeket szervezni. Az említett területen folyamatosan felügyelik a fertőzésgóc környezetét, a kimenő járműveket ellenőrzik, hogy ne vihessenek ki élő állatot, húst, az autókat pedig fertőtlenítik.

A felügyeletet 45 napig kell fenntartani, ha addig nem jelenik meg újabb eset. Ennek értelmében félő, hogy a márciusi termékvásárt sem tudja a város önkormányzata megszervezni.

Hozzászólások