Felhívás!

A kicsik imádják

A kicsik imádják

A könyvek világát felfedezni váró gyerekekkel telt meg a héten a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár, ahol hétfőtől péntekig vakációs foglalkozást tartanak a kicsiknek.

Ottjártunkkor éppen érkezett a gyerekek vidáman csapata, akik sietősen vettek búcsút a szüleiktől, és siettek, hogy elkezdhessék a foglalkozást, előtte viszont öleléssel vagy pacsizással köszöntötték Vancea Izabella könyvtárost. A gyerekek ragaszkodása sok mindent elárult a tevékenységről.

– A foglalkoztatás elsődleges célja a szövegértés és az olvasás fejlesztése játékokkal, különböző feladatokkal. Emellett a gyerekek naponta megismerkednek Kádár Annamária meséivel, ugyanakkor kézműveskednek és drámajátékban vesznek részt – tájékoztatott Vancea Izabella.

A napi háromórás vakációs foglalkozáson átlagban 20–27 gyerek vett részt az 5– 10 éves korosztályból. A visszajelzések alapján a szülők nagyon elégedettek, ezért a könyvtár tervezi, hogy jövőre is megszervezi a foglalkozást, sőt, már a húsvéti vakációra is készülnek egy tematikus nappali táborral.

Hozzászólások