Felhívás!

Már nincs lehetőség a gázhálózat bővítésére

Már nincs lehetőség a gázhálózat bővítésére

Április 30-ig kell a gázasoknak befejezniük a modernizálási munkálatokat azokban az utcákban, amelyek részét képezik a 11 utcás pályázatnak. Jelenleg a Gábor Áron utcában dolgoznak, majd a Șaguna következik. Bővítésre azonban nincs már lehetőség, és jó ideig már nem is lesz.

Gyerő József polgármester elmondta: az útjavítási pályázattal rosszul haladtak, mivel nem tudták elkezdeni a munkálatokat egyes utcákban addig, amíg a gázasok nem modernizálták a hálózatot. Úgy tűnik, ennek nemsokára végére érnek, és akkor kezdődhet az aszfaltozási folyamat.

– Fontos hangsúlyozni, hogy ezekben az utcákban a munkálatok csupán a gázhálózat felújítását célozzák, a bővítését nem. Sokan kérték a Gábor Áron utcából is, hogy bővítsék a gázvezeték szakaszát, terjesszék ki azokra a területekre is, ahol jelenleg nincs gázellátás. Ez nem tőlünk, hanem a gázasoktól függött. Viszont, ha időben nem végzik el az ilyen jellegű munkálatokat, amikor befejezzük az aszfaltozást az utcában, már nem fogjuk jóváhagyni a beavatkozást – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette, műszaki és adminisztratív szempontból gyakorlatilag már nincs idejük ezt megoldaniuk a gázasoknak, hiszen az önkormányzatot is nagyon szorítja az idő, hogy a 11 utcás, uniós finanszírozású munkálatokat elkezdje a kivitelező, és be is fejezze azt.

– Modernizálják a jelenlegi gázvezetékeket, és már ezzel is nagyon gátoltak a haladásban. Éppen ezért én nem látom lehetőségét annak, hogy új vezetékeket építsenek ki. Hozzátenném, mi minden ilyen jellegű kérést időben eljuttattunk a gázasoknak, felhívtuk a figyelmüket 2017-ben, amikor megnyertük a pályázatot, hogy végezzék el azokat a munkálatokat, amit jónak látnak megtenni. Miután befejezzük az aszfaltozási munkálatokat mind a 11 utcában, utána legalább 5 évig nem fogjuk jóváhagyni – de lehet, hogy utána sem –, hogy felvágják az új aszfaltot – fejtette ki az elöljáró.

Mint mondta, hasonló helyzettel állnak szemben minden utcában. A Gábor Áron utcát egyébként a Șaguna, a Timár és a Petőfi Sándor egy szakasza követi. Az Erzsébet utcában ezzel szemben már megkezdte a kivitelező az úthálózat kiépítését.

– Tudjuk, hogy ezek a munkálatok sárral, gonddal, süllyedt úttal járnak, ezt nem lehet elkerülni. Ezek a szakaszok építőtelep jellegűek jelenleg, át vannak adva a kivitelezőnek, így az önkormányzatnak nincs lehetősége kavicsozni, gondozni, karbantartani azokat. Megkértük a kivitelezőt, tegye járhatóvá. Megértést és türelmet kérünk a lakóktól, hiszen az eredmény jó lesz, megéri elviselni a nehézségeket – zárta a polgármester.

Hozzászólások