Felhívás!

Ki kell használni az időjárást!

Ki kell használni az időjárást!

Március 5-től újra megnyitották a Lőrincz Zsigmond Sípályát a téli sportok kedvelői előtt – amíg tart az alkalmas időjárás, addig várják a sízőket. Síelés mellett szánkózásra is van lehetőség, a korcsolyapálya idénre azonban már bezárt.

Mivel a hosszantartó téli időjárás megengedte, rövid szünet után újra megnyitották a sípályát Kovásznán. Amint a polgármester mondta, a pálya alsó szakasza kitűnően használható.

– Mindenkit szívesen várunk sízni, arra biztatom a téli sportok kedvelőit, használják ki az erre alkalmas időjárást. A síelés mellett szánkózásra is van lehetőség a kicsi sípályán, valamint a sípálya melletti erdei úton. Sílécet, szánkót továbbra is lehet bérelni – mondta el a polgármester.

Az önkormányzat sajnálatára, a korcsolyapályát azonban idénre be kellett zárni, mivel működtetése nem lenne már kifizetődő.

– Gazdaságossági szempontból úgy láttuk jónak, hogy leállítjuk a korcsolyapálya hűtőberendezésének működtetését. Volt egy műszaki meghibásodás is, ami arra kényszerített, hogy néhány napig bezárjuk. A jégréteg annyira megolvadt, hogy az újrafagyasztása már lehetetlenné vált. Le kellett volna olvasztani az egész rendszert, majd nulláról fagyasztani újra, ami két hetet is igénybe venne, így neki sem kezdtünk – fejtette ki Gyerő József.

Hozzászólások