Felhívás!

Lezárták a vadászidényt

Lezárták a vadászidényt

A Bodoki Vadász és Halász Sportegyesület február 23-án vadászbállal zárta az idényt. A József Attila Kultúrotthonban megtartott esemény jó alkalom volt az ünneplésre, kiértékelésre és tervezésre.

 

A hét éve alakult egyesület a bodoki és dálnoki vadászterület, illetve vadászcsoport egyesítésével jött létre. A mintegy 40 bodoki és dálnoki vadászt, illetve a 8 hajtót számláló csoport tagjainak 18 ezer hektár terület áll rendelkezésükre, akiknek egyik fő feladata a vadállomány gyarapítása, a vadfajok és azok élőhelyének megőrzése. Úgy vélik, a szakmával, hivatással, szenvedéllyel elkötelezett vadásztársadalomnak egyetlen útja lehet: egyetértésben a termőföld tulajdonosaival, a békés egymás mellett élés kölcsönös és korrekt szabályait betartva gazdálkodni vaddal, jelennel és jövővel.

Fodor István, Bodok község polgármestere hangsúlyozta, nagy reményeket fűznek a vadászat iránt érdeklődő fiatal generációhoz. A vadászat immár hagyományőrzéssé vált Bodokon, amelynek szenvedélye apáról fiúra szállt az évtizedek alatt. Aki egyszer belekóstol ebbe az egykor nemesi sportként űzött szenvedélybe, annak élete részévé válik. A jelenlevők Gál László és Berde Lajos a Bodoki-havasok vadállományát, az ezerarcú őszt és a megújuló természetet megörökítő dokumentumfilmjeit is megtekinthették.

 

Hozzászólások