A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Köszönet és tisztelet!

Köszönet és tisztelet!

Százhetven év távlatából is hősként tekint Bodok közössége, kicsik és nagyok egyaránt azokra a szabadságharcosokra, akik a Bodoki-havasok lábától elindulva hosszú és példamutató utat tettek meg, a harcban a szabadság, a győzelem, az otthon hagyott édesanya vagy talán első szerelmük viszontlátása adva nekik erőt.

 

Magyarként, Isten választott népeként, félelmet nem ismerve adták életüket a hazáért, egy új világot és otthont teremtve számunkra. Az érzés a szívünkben él: köszönet és tisztelet az ezredév előtti hőseinknek, kiknek teste ugyan a százezernyi, névtelen sírhant egyikében fekszik, a szellemiségük, bátorságuk és odaadásuk ma is bennünk él.

Feladatot kaptunk: hűnek lenni hazánkhoz, megmaradni szülőföldünkön bármilyen áron. Mindig lesznek olyanok, akik jogtalanul elvennék tőlünk azt, ami a miénk, de mi, székely-magyarokként kitartunk, és megvédjük a szabadság eszméit. Felelősek vagyunk napjainkért, 1848. március 15. forradalmáért, Székelyföldért, nemzetünkért, melyben megéljük a múltat, alkotjuk a jelent, és tanítjuk a jövő nemzedéket” – fogalmazta meg az ünnep üzenetét a központi emlékműnél tartott köszöntőjében Fodor István polgármester.

Hozzászólások