Felhívás!

Köszönet és tisztelet!

Köszönet és tisztelet!

Százhetven év távlatából is hősként tekint Bodok közössége, kicsik és nagyok egyaránt azokra a szabadságharcosokra, akik a Bodoki-havasok lábától elindulva hosszú és példamutató utat tettek meg, a harcban a szabadság, a győzelem, az otthon hagyott édesanya vagy talán első szerelmük viszontlátása adva nekik erőt.

 

Magyarként, Isten választott népeként, félelmet nem ismerve adták életüket a hazáért, egy új világot és otthont teremtve számunkra. Az érzés a szívünkben él: köszönet és tisztelet az ezredév előtti hőseinknek, kiknek teste ugyan a százezernyi, névtelen sírhant egyikében fekszik, a szellemiségük, bátorságuk és odaadásuk ma is bennünk él.

Feladatot kaptunk: hűnek lenni hazánkhoz, megmaradni szülőföldünkön bármilyen áron. Mindig lesznek olyanok, akik jogtalanul elvennék tőlünk azt, ami a miénk, de mi, székely-magyarokként kitartunk, és megvédjük a szabadság eszméit. Felelősek vagyunk napjainkért, 1848. március 15. forradalmáért, Székelyföldért, nemzetünkért, melyben megéljük a múltat, alkotjuk a jelent, és tanítjuk a jövő nemzedéket” – fogalmazta meg az ünnep üzenetét a központi emlékműnél tartott köszöntőjében Fodor István polgármester.

Hozzászólások