Felhívás!

Röviden

Házasság hete

Február 25-én a bodoki református gyülekezeti teremben erősítették meg házassági esküjüket azok a párok, akik tíz, huszonöt és ötven évvel ezelőtt fogadtak örök hűséget egymásnak. A házasság hetének lezárása jegyében tartott istentiszteleten Roth Levente lelkipásztor a párkapcsolat fontosságáról, az abban adódó nehézségekről és örömökről beszélt, kihangsúlyozva, hogy ez a kötelék csak úgy működhet, ha a felek folyamatosan dolgoznak annak ápolásán és megújításán, ha a felek a Szentírás tanítása szerint magukat lelkiekben formálják, és nem egymást akarják megváltoztatni. A házasság hetén tematikus összejöveteleket tartottak az egyház nőszövetségi estjén, valamint a fiatalokkal, illetve szintén a családról esett szó A téli esték meleg hangulat előadássorozat keretében is, mely alkalommal Balázs Réka családterapeuta által vezetett, Kommunikáció a családban témájú beszélgetésbe kapcsolódhattak be az érdeklődők.

 

Kosaras bál

„Cigarettafüst az élet, s mint egy álom, tovaszáll” – csendült fel az ének március 3-án a községi kultúrotthonban, a Sepsibodoki Református Kamarakórus által tartott kosaras bálon, amelyet a szentivánlaborfalvi Székely István Dalkör tartalmas előadása tett emlékezetessé. Az évtizedek óta működő férfikar az első és második világháború idején, illetve azok hatására született történelmi magyar dalokat adtak elő, felelevenítve ezek által a fogságban embertelen körülmények között elviselt nehézségeket, a babájuktól és családjuktól elszakított leventekatonák szívfájdalmát, hazavágyódását.

 

A nőket köszöntötték

Immár nyolcadik éve köszönti a bodoki önkormányzat nőnapon a község nyugdíjas asszonyait. Idén 153 bodoki, oltszemi és zaláni nőnek kedveskedtek a kultúrotthonban. Fodor István polgármester azért tartja fontosnak, hogy ezt az alkalmat megrendezzék, mert ilyenkor találkozhatnak a község azon idős asszonyai, akiknek máskor nincs erre lehetőségük. Örömmel tölt el, hogy a nők minden évben várják ezt az eseményt, és jól érzik itt magukat – fogalmazott. A rendezvényt a bodoki iskolások nőnapi köszöntője, a Háromszék Táncegyüttes néhány tagjának előadása színesítette, illetve Ráduly Erzsébet Árvai Attila Támaszom című versével köszöntötte kortársait.

Hozzászólások