Felhívás!

Lesz, miből válogatni

Lesz, miből válogatni

Utcazene, operett, gyerekváros és rengeteg koncert. Augusztus végén kezdődik Kézdivásárhely legnagyobb rendezvénye, az Őszi Sokadalom, és a szervezők szerint mindenkinek lesz, amiből válogatnia.

 

Tegnap délelőtt sajtótájékoztatót tartottak az Őszi Sokadalom szervezői. A programot általánosságban Bokor Tibor polgármester vázolta, majd Ménessy Kinga Kitty sajtóreferens mondotta el a részleteket, míg Tofán Levente a rendezvény utcazenei részét ismertette.

Mint kiderült, a Magyar Állami Operaház előadásának betudhatóan egy nap, szombaton a rendezvény a szökőkútnál levő színpadtól a városháza és a Vigadó előtti térre költözik, ugyanis ott egy nagy teherautón kialakított színpadon lesz a Gördülő Opera Székelyföld turné keretében tartott előadás. A rögtönzött színpadon Donizetti legnépszerűbb vígoperájának új kiadása utazik a határon túli magyarlakta területekre, így a céhes városba is.

Érdekes színfoltnak ígérkeznek ugyanakkor az utcazenei előadások is. Tofán Levente szervező elmondta: a helyi „erők” mellett lesznek anyaországi előadók is, így például a Millió rózsaszál nevű zenekar, amely a romantikusan hangzó neve ellenére egy rock and roll banda. „Van két olyan produkció, amely kimondottan a sokadalomra összeállt zenekaroké, ezek a megyeszékhelyi Imette és a Lunar Acoustic Trio. Ezen kívül az Old Bumeráng, valamint a Maja és a Crazy Plumbers fog zenélni. Az Old Bumeráng a legnevesebb kézdivásárhelyi banda egykori tagjaiból összeállt kisebb formáció, amely a régi Bumeráng-dalokat fogja előadni. A fellépések vasárnap 15 és 19 óra között zajlanak.

Bokor Tibor elmondta: nem akartak a bevált forgatókönyvön változtatni, így a kézművesek és a hagyományos termelők sátrai továbbra is a központban lesznek, a színpad a tavalyi helyén lesz felállítva. „Nagyon sikeres volt a gyermekváros, ami idén is a központban épül fel, a pityókafesztivál pedig a Molnár Józsiás parkban lesz, ahonnan a varjak eltűntek. Újdonságszámba megy, hogy a Borudvarban helyi borokat lehet kóstolni, ezek mellé népzene szerepel az ajánlatunkban” – fejtette ki az elöljáró.

Ménessy Kinga hozzátette: az operaház programja kicsit változtat a főtér sokadalmi berendezésén, hiszen a Gördülő Opera zenészei külön miniszínpadon kapnak helyet, a szervezők ez mellett 300 ülőhelyet is biztosítnak a kamionból kialakított előadótér előtt. Ez azzal jár, hogy a kézművesvásár összevontabb lesz, ugyanakkor gyermekváros helyszíne a Gábor Áron-szobor felé tolódik. Az Urbanizé parti ezúttal is a Molnár Józsiás parkban lesz megszervezve.

Az Őszi Sokadalom első napján, pénteken az Iris szórakoztatja a nagyérdeműt, szintén aznap fellép a Pokolgép, a Magashegyi Underground, szombaton Manó, majd Freddie, vasárnap a Csík Zenekar zenél, a zárókoncertet pedig Rúzsa Magdi adja, végül a rendezvényt pompás tűzijáték koronázza.

 

Hozzászólások