Köszönetnyilvánítás

Köszönetnyilvánítás

A vasárnap megtartott, nagy sikernek örvendő 2. Orbaiszéki Forgács Fesztivál apropóján a szervező kovásznai polgármesteri hivatal köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik hozzájárultak a helyi önkormányzat által kiemelt kulturális programként támogatott rendezvény megvalósításához.

Az illetékesek köszönik a társszervező Kovászna Megye Tanácsának, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületnek, a Kovásznai Városi Művelődési Háznak, a helyi tanácsnak és az orbaiszéki (Zabola, Kommandó, Zágon, Borosnyó, Barátos) önkormányzatoknak. Köszönet illeti a 109-es számú Havadtőy Sándor Cserkészcsapatot, a Fiatalok Kovásznáért Szervezetet, az RMDSZ kovásznai nőszervezetét, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjait és tanárait, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesületet, a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekart és a történelmi magyar egyházakat.

Külön köszönik azoknak a népi mestereknek, akik elfogadták a meghívást, továbbá a kézműveseknek és minden előadónak, akik a kulturális műsort biztosították. Köszönetet mondanak Kocsér (Zágon testvértelepülése) és Pápa küldöttségének (Kovászna testvértelepülése), illetve a kovásznai polgármesteri hivatal alkalmazottainak munkájukért, ahogy a támogatóknak is a segítségért.

Hozzászólások
Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Indulási jogot szerzett a Tanulók Háza és a Love To Dance egyesület közös tánccsoportja a kanadai, illetve az egyesült államokbeli táncvilágbajnokságra, de számos más hazai és nemzetközi versenyen kimagaslóan teljesítettek. A csapatra joggal büszke az oktató Molnár Enikő, de elkeseredésre is van oka: sajnos nem minden világszintű eseményre jutnak el, legfőképpen az anyagiak miatt. A táncról, nehézségekről és a mozgás szépségéről beszélgettünk.

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Egyelőre nem hozott nagy változásokat az új kormány, az új miniszter a munkaügy háza táján. Az évi fizetésalaphoz is költségvetés-kiigazítás szükségeltetik, amire ígéret van, de az új miniszter még nem lépett kapcsolatba a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekkel. Kelemen Tibor igazgató havi sajtótájékoztatóján beszélt részletesebben arról, ami előrelátható a következő hónapokból.

A recehájastól a szentesi csíramáléig

A recehájastól a szentesi csíramáléig

Tizenkét csapat, száznál is több amatőr és hivatásos böllér, jókedv és kellemes, tavaszias idő. Ezek voltak a főbb jellemzői a tizennegyedik alkalommal tető alá hozott bálványosi disznótoros fesztiválnak, amely idén is a nemzetköziség jegyében zajlott, hiszen nyolc külföldi és négy hazai csapat mérte össze tudását, finomabbnál finomabb étkeket készítve és látványosabbnál látványosabb asztalokat terítve.