Ügyeskezű fiatal faragók

Ügyeskezű fiatal faragók

A július 24–28. között, Nagyszebenben megrendezett Hagyományos népi mesterségek olimpián Konnát László, a kovásznai Tanulók Klubja fafaragás-oktatója és tanítványai képviselték Háromszéket, ahonnan két második és egy harmadik díjjal tértek haza.

Konnát László 3 diákkal képviselte megyénket a nagyszebeni Astra Múzeumban 24. alkalommal megrendezett, hagyományos mesterségek országos versenyén. Vilikó Roland, a zabolai Általános Iskola 2. osztályos tanulója második, Karácsony Bernadett és Tóth Áron, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum 6. és 9. osztályos diákjai pedig második, illetve harmadik díjban részesültek. A díjakat a használati tárgyak kategóriában egy szárnyas guzsaly, illetve gyermekjátékok készítéséért ítélték oda Konnát László tanítványainak.

A kovásznai Tanulók Klubjának nem az első kiemelkedő szereplése az eseményen, hiszen az évek alatt több rendben is hoztak már haza rangos díjakat. Továbbá Konnát László több tanítványa a faragásra megélhetési lehetőségként tekint.

Hozzászólások
Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Indulási jogot szerzett a Tanulók Háza és a Love To Dance egyesület közös tánccsoportja a kanadai, illetve az egyesült államokbeli táncvilágbajnokságra, de számos más hazai és nemzetközi versenyen kimagaslóan teljesítettek. A csapatra joggal büszke az oktató Molnár Enikő, de elkeseredésre is van oka: sajnos nem minden világszintű eseményre jutnak el, legfőképpen az anyagiak miatt. A táncról, nehézségekről és a mozgás szépségéről beszélgettünk.

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Egyelőre nem hozott nagy változásokat az új kormány, az új miniszter a munkaügy háza táján. Az évi fizetésalaphoz is költségvetés-kiigazítás szükségeltetik, amire ígéret van, de az új miniszter még nem lépett kapcsolatba a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekkel. Kelemen Tibor igazgató havi sajtótájékoztatóján beszélt részletesebben arról, ami előrelátható a következő hónapokból.

A recehájastól a szentesi csíramáléig

A recehájastól a szentesi csíramáléig

Tizenkét csapat, száznál is több amatőr és hivatásos böllér, jókedv és kellemes, tavaszias idő. Ezek voltak a főbb jellemzői a tizennegyedik alkalommal tető alá hozott bálványosi disznótoros fesztiválnak, amely idén is a nemzetköziség jegyében zajlott, hiszen nyolc külföldi és négy hazai csapat mérte össze tudását, finomabbnál finomabb étkeket készítve és látványosabbnál látványosabb asztalokat terítve.