Felhívás!

Röviden

Pápai vendégek

A 2. Orbaiszéki Forgács Fesztivál alkalmával Kovásznára látogatott Pápa anyaországi testvértelepülés Vadvirág néptáncegyüttese. A 11 tagú küldöttségből négy pár táncos, illetve három vezető: Müller Zoltán és Anita, valamint Baán Éva voltak jelen a fesztiválon. Lapunknak Baán Éva elmondta, nagyon jól érezték magukat Kovásznán, és örülnek, amiért a közönségnek is tetszett az általuk bemutatott Kárpát-medencei táncokból összeválogatott néptánc-csokor. Amint azt Kopacz Levente (képünkön a pápaiakkal) helyi önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a szóban forgó néptánccsoport tagjai visszajáró vendégei Kovásznának, hiszen 2 éve az Ezer Székely Leány Napja alkalmával 110 fős csoporttal látogattak a fürdővárosba, de részt vettek több alkalommal a Kőrösi Csoma Sándor Napokon is, valamint az elmúlt időszakban adakoztak a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központnak. Gyerő József polgármester megjegyezte: a városvezetés mindig is örül, és szívesen látja vendégül Kovászna város testvértelepüléseinek küldöttségeit. 

Szobrászati kiállítás

Augusztus 9-én, pénteken 18 órakor a Kádár László Képtárban tartják Mihail Nicolae Bohățel kovásznai szobrász Kiteljesedés című szoborkiállításának megnyitóját. 

18. Nemzetközti Magyar Fotószalon

Augusztus 13-án, kedden 18 órakor a művelődési ház kiállítótermében tartják a 18. Nemzetközi Magyar Fotószalon megnyitóját. Az eseményt és a tárlaton bemutatott franciaországi, magyarországi, szerbiai, szlovákiai és romániai fotóművészek alkotásait Magdó István, az MFVSZ alelnöke méltatja. Fellépnek: Gráncsa Mónika, Móri István és Kolozsi István (Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ).

Hozzászólások