Felhívás!

Korszerűsítés Csomakőrösön

Korszerűsítés Csomakőrösön

A kovásznai önkormányzatnak a fürdőváros fejlesztése mellett fontos, hogy a hozzátartozó Csomakőrösön is olyan kivitelezések történjenek, amelyek elősegítik a település fejlődését. Éppen ezért az utóbbi időben belső felújítás munkálatokat végeztek az iskolában (képünkön), illetve a művelődési házban.

„Kötelességünknek tekintjük, hogy Kovászna résztelepüléseként besorolt Csomakőrösön is, a népünk gyökereit messze földön kutató, szegény, árva, magyar Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujában az oktatás és a művelődés infrastrukturális feltételeit biztosítani, és lehetőség szerint hozzáigazítani azokat a jelenkor elvárásaihoz” – mondta Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester.

Ezért a Kovászna Megye Tanácsával partnerségben az iskolában beltéri felújítást végeztek, ami magába foglalja a belső vakolat kijavítását, gipszkarton elhelyezését, villanyhálózat cseréjét, mosdók felújítását, a padlózat és a belső nyílás zárók cseréjét, közel 230 ezer lej értékben, 50- 50 százalékos hozzájárulással. Jövőre tervezik a tetőzet felújítását, külső nyílás zárók cseréjét, illetve a térrendezést. Emellett a művelődési házban belső felújítási munkát végeztek, és egyben egy vészkijáratot is kialakítottak. A kivitelezés értéke 50 ezer lej volt, amit szintén fele-fele arányban állt a helyi, illetve a megyei önkormányzat. Megemlítendő, hogy ugyanitt az előző években is történtek felújítási munkálatok, amelyek szintén a Kovászna Megye Tanácsa által kiírt pályázat segítségével, többek között a tető felújítása, külső javítások, nyílászárók cseréje.

Hozzászólások