Koncertre készülnek a gitárosok

Koncertre készülnek a gitárosok

A kovásznai művelődési ház keretében működő, Kurta Béla nyugdíjas tanár vezette gitárkör június 13-án, csütörtökön 18 órától a művelődési házban tart koncertet Neogitár Alfa néven, ahol a klasszikus darabok mellett a kortárs pop, rap, rock műfajban is megszólaltatják a hangszereket.

A gitárkörnek jelenleg 12 tagja van, első osztályostól egészen a 12. osztályosokig járnak tanítványok Kurta Bélához, aki heti egy alkalommal tart órát a fiataloknak a művelődési ház egyik termében. A gitárkör szeptembertől június közepéig tart, azonban vannak olyan tanítványok, akik még nyáron is igénylik kéthetente az oktatást, hogy formában maradjanak, vagy tovább fejlődjenek.

Az oktató úgy véli, a gitárhoz, akárcsak a focihoz, mindenki ért, viszont ő azt szeretné, hogy a tanítványai sokkal magasabb szinten műveljék a hangszeren való játékot. Fontosnak tartja, hogy a zenei igénytelenség világában a fiatalok megismerkedjenek a művészeti értékkel bíró darabokkal.

Meglátása szerint az elmúlt 3-4 év munkássága megérett arra, hogy a kovásznai közönség előtt megmutathassák tudásukat a fiatalok. Előzetesként elárulta, az ismert klasszikusgitár-munkák mellett kikacsintanak a pop-, a rock-, illetve a rapzene világába is, így visznek még több színt az előadásba.

Hozzászólások