Hirmondo

Karanténban készült alkotások

Karanténban készült alkotások

A Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében mutatkozik be Bányai-Szabados Katalin nagyváradi képzőművész március 14-én, vasárnap 13 órától. A művésznő első alkalommal állítja ki alkotásait Székelyföldön.

A megnyitón Konnát Rita kulturális referens és Czilli Balázs, a művelődési ház igazgatója köszönti majd a résztvevőket, a kiállítást pedig Popon Krisztina festőművész, a Tibor Ernő Galéria Tagja nyitja meg. Közreműködik a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ SICTON zenekara Kolozsi István vezetésével.

A kiállítás a nagyváradi magyar képzőművészeket húsz éve egyesítő alkotócsoport és kiállítótér, a Tibor Ernő Galéria és a városi művelődési ház, illetve az intézmény keretében működő Kádár László Képtár első közösen szervezett programja, amely folytatásaként májusban kovásznai képzőművészek fognak a Pece-parti Párizsként emlegetett Nagyváradon bemutatkozni a Festum Varadinum kulturális fesztivál részeként. A festményeiről, grafikáiról, linómetszeteiről ismert sokoldalú művésznő ezúttal az országos karanténidőszak alatt alkotott, nagyméretű, horgolással készült képzőművészeti munkákat mutat be Kovásznán.

Hozzászólások