Hirmondo

Megnyitották a sétatéri sportpályát

Megnyitották a sétatéri sportpályát

Múlt héten nyitották meg a sétatéri műfüves, többfunkciós sportpályát Kovászna városában. Az évek óta tervezett létesítményre nagy volt az igény a sportolni vágyóktól, hiszen jelen helyzetben a szabadtéri mozgás az egyetlen lehetőség az amatőrök számára.

A kommunista időkben működött a sétatéren a Voința nevű sportbázis aszfaltozott játékfelülettel és lelátóval. Hat-hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg először az igény a hely korszerűsítésére, akkor döntött úgy az akkori városvezetés, hogy műfüves pályát alakít ki. Az első tervekben akkor még nem szerepelt az öltözőknek és mosdóknak szánt épület kialakítása. Nagyjából négy éve írták újra a projektet, hiszen a jelenlegi igények és elvárások feltételezik annak létét is.

– Helyi költségvetésből finanszíroztuk a körülbelül másfél évig tartó felújításokat, 80 ezer lejbe kerültek. A munkálatok során modernizálták az egész területet, multifunkcionális, műfüves sportpályát alakítottak ki, illetve létesült egy épület négy öltözővel, illemhelyiségekkel, zuhanyzókkal és egy irodahelyiséggel. A létesítményt dróthálóval vettük körbe, valamint éjszakai világítással láttuk el – részletezte Gyerő József polgármester.

A pályát különböző sporttevékenységek gyakorlására használhatják az érdeklődők, de mindennapos látogatói lesznek az Orbán Balázs-iskola diákjai is. Mivel a tanintézmény nem rendelkezik sem tornateremmel, sem szabadtéri pályával, így – főképp a meleg időszakban – megtarthatják a tornaórákat a közelben kialakított sportpályán.

– A helyi tanács elfogadta a létesítmény működési szabályait, illetve az illetékeket is. Ingyenesen használhatják a sportpályát azok az egyesületek, amelyeknek a városban van a székhelyük, valamint 50%-os kedvezményben részesülnek az iskolások, egyetemisták, illetve a nyugdíjasok – emelte ki a polgármester.

Az árakat Gödri Zsolt Ferenc, a Kovásznai Sportegyesület elnöke részletezte. Eszerint a csapatsportokra – futball, kézilabda – nyolcvan lejbe kerül egy óra nappal és száz lejbe este, amikor a világítást használni kell. A teniszezni és lábteniszezni vágyóknak nappal 50 lejt kell fizetniük, este pedig 70-et. Havi bérlet kiváltására is van lehetőség, a nappali 250 lejbe, az éjszakai 300 lejbe kerül.

– Ami a programot illeti, jövő héttől kezdődően 8-12 óra között az iskolások jönnek tornaórára, majd 16 és 19 óra között zajlik az edzés a kicsi focistáknak, utána pedig 22 óráig lehet kibérelni – részletezte Gödri. Hozzátette, a Kovásznai Sportegyesületben gyermek és felnőtt futballedzések zajlanak, valamint van egy öregfiúk alkotta kézilabdacsapat is.

Hozzászólások