Felhívás!

Jótékonysági hangverseny Kovásznán

Jótékonysági hangverseny Kovásznán

Hétfőn a zsúfolásig telt a kovásznai belvárosi református templom, ahol jótékonysági koncertet tartott zenekarával az anyaországi Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. A begyült pénzösszeget a fürdővárosi Khell Zsombor Attila megsegítésére, az előtte álló kezelések költségeire ajánlotta fel az előadó.

Mága Zoltán a „100 templomi jótékonysági koncert”-sorozat keretében első alkalommal lépett fel a fürdővárosban. Az előadó elmondta: „Itt, Erdélyországban büszkeség magyarnak lenni, látni azt, hogy Kovásznán az emberekben elevenen él a történelem, őrzik a kultúrát, a nyelvet, a hagyományokat és mindazon értékeket, amelyek identitást adnak nemzetünknek”. A hegedűművész egyúttal tisztelgett a nagy keletkutató, Kőrösi Csoma Sándor emléke előtt is.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke, a kovásznai jótékonysági koncert szervezője úgy ítélte meg, Mága ajándékot hozott a kovásznaiaknak és segítséget a rászoruló fiatalnak. Balogh Zoltán, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye esperese, a gyülekezet lelkipásztora, valamint Gyerő József polgármester köszönetet mondtak Mága Zoltánnak, hogy koncertsorozata révén a fürdővárosba is elhozta a misszió üzenetét és erejét, majd az egyházközösség, valamint a város nevében a település történelmét ismertető könyvvel és egy fából faragott székely öröknaptárral ajándékozták meg a Prima Primissima-díjas hegedűművészt.

A koncerten 12.700 lej gyűlt össze, amit Mága teljes egészében felajánlott Khell Zsombor Attila kezelésére. Az adományt az édesanya, Khell Éva vette át a helyszínen.

Khell Éva lapunk érdeklődésére elmondta, a 33 éves Zsombor idén júliusban egy baráti társassággal a csomakőrösi panzióhoz látogatott, ahol egy balszerencsés fejest ugrott a medencében, és két nyakcsigolyája eltörött. A fiatalember 13 hetet feküdt kórházban, többek között be volt utalva Sepsiszentgyörgyre, Brassóba is, mígnem végül Jászvásárban műtötték meg. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Attila nem bénult le, hanem ideiglenesen ágyba fekvő lett. Az édesanyja szerint legalább egyéves rehabilitációra, gyógytornára van szüksége, hogy újra felépüljön. Megjegyezte: naponta gyógytornáztatják a fiát, emellett jövő héten Marosvásárhelyre mennek rehabilitációs kezelésre.

A jótékonykodás kapcsán kijelentette:

– Nagyon megörvendtünk az adománynak. Köszönöm a támogatást, amellyel hozzájárultak a fiam felépüléséhez. Külön köszönöm a fiam barátainak a segítségét, akik fáradtságot nem ismerve melléje álltak. Szavakban nem lehet kifejezni a hálámat…

Hozzászólások