Felhívás!

Dolgoznak a korcsolyapályán

Dolgoznak a korcsolyapályán

A kovásznai önkormányzat megkezdte az előkészületeket a téli turisztikai szezonra: a korcsolyapályánál új, a hűtőberendezéshez kapcsolható szőnyeget helyeznek el, míg a sípályánál, a hóágyúk működtetéséhez szükséges vízgyűjtőknél védőkerítéseket terveznek felszerelni.

A tavaly több gond is adódott a korcsolyapálya működtetése kapcsán, ugyanis a hűtőfolyadékot terítő szőnyeg több helyen szivárgott. Ezért az önkormányzat idén 110 ezer lej értékben új szőnyeget szerzett be. Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester elmondta: a szőnyeg felszerelését megelőző munkálatok elkezdődtek és a tervek szerint decemberben megnyithatják a korcsolyapályát.

Ott jártunkkor a Lőrincz Zsigmond Sípályán technikai ellenőrzést tartottak a hatóságiak, és mindent rendben találtak. Oda védőkerítéseket szerelnek fel, az elválasztó kerítéseket javítják.

Tavaly egy Európai Uniós pályázat révén három új hóágyút sikerült beszereznie a polgármesteri hivatalnak, melynek köszönhetően hamarabb meg tudják teremteni a síeléshez szükséges feltételeket, természetesen ha az időjárási viszonyok is megfelelőek. Pályáztak egy új pompa-, valamint egy beléptető rendszer megvásárlására is, ám ez egyelőre jóváhagyásra vár. Ugyanakkor felújítják a sípályánál levő jurta tetőzetét is, mivel az nagyon megrongálódott.

Hozzászólások