Felhívás!

Röviden

Téli karbantartásra készen

Kovászna város önkormányzata megkötötte a téli útkarbantartási szerződést a Kovászna–Kommandó útszakaszra a bodoki Trió céggel, ugyanazzal a vállalkozással, mely a tavalyi hótalanítást is végezte. A cég volt az egyedüli jelentkező a versenytárgyaláson. A szerződés novembertől márciusig érvényes, a szükséges anyagiakat Kovászna Megye Tanácsa biztosítja.

 

Turisztikai útjelzőket helyeztek el

A helyi önkormányzat olyan orientációs pannókat helyezett el a városban, amelyek a Kovásznán levő hotelek helyét mutatják. A tervek szerint olyan pannókat is kihelyeznek, amelyek a városban levő panziókról adnak útbaigazítást. A táblák azon kétlejes illetékből készültek, amelyet a vendégek fizetnek minden Kovászán eltöltött vendégéjszaka után.

 

Ifjú szívekben élek

November 13-án, szerdán 18 órától a Magyar Nyelv Napja alkalmából a helyi RMDSZ-szervezet és a Kőrös Csoma Sándor Líceum szervezésében Ifjú szívekben élek címmel tartanak gálaműsort a művelődési központban, aminek keretében egyúttal megemlékeznek Ady Endre halálának 100. évfordulójáról is. Fellépnek az iskola tehetséges tanulói, mesemondók és népdalénekesek, valamint a tánccsoport. Ugyanakkor a 12. B osztály bemutat egy Ady-összeállítást.

 

Bányavakság

November 27-én, szerdán 19 órától a művelődési központban, a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában lesz látható Székely Csaba Bányavakság című darabja. A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komisszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni. Jegyár 20 lej felnőtteknek, 15 lej diákoknak. Belépőt a művelődési ház titkárságán lehet vásárolni naponta 8-15, pénteken 8-13 óra között.

Hozzászólások