Felhívás!

Isten és a hétköznapok

Isten és a hétköznapok

Szombaton a kovásznai művelődési központban a Kézdi-Orbai Egyházmegye Ifjúsági Elnöksége SzínIKE néven szervezett színjátszó-találkozót.

A találkozóra Egerpatakról, Cófalváról, Kézdivásárhelyről és természetesen Kovásznáról érkezett mintegy hatvan fiatal. „Az ifjúsági találkozón az Istenre való hangolódás, szórakozás és ismerkedés mellett egy magukkal hozott színdarabot is előadtak” – osztották meg lapunkkal a szervezők. Az esemény a Simon-Kató Barna cófalvi lelkész által tartott áhítattal kezdődött, majd a fiatalok bemutatták az előadásaikat. Nem volt kötött téma, a kovásznai és a cófalvi ikések egy 25 perces darabot mutattak be, míg az egerpatakiak három 15 perces előadással készültek.

A házigazdák zenés műsorral oldották tovább a hangulatot: Deák Gellért Gedeon mesét mondott, majd Olosz Brigittával együtt gitár kíséretében énekeltek, míg Balogh István és ifj. Balogh Zoltán szavalt. Ezt követően különböző játékok segítették az ismerkedést. Az idén 500 éves reformáció apropóján a szervezők igyekeztek újítani, hogy megmutassák, keresztény életet úgy is lehet élni, hogy közben hétköznapi dolgokkal foglalkozunk.

Hozzászólások