Hirmondo

Igény van a gitároktatásra

Igény van a gitároktatásra

Jelentős előrelépés történt a művelődési ház keretében működő, Kurta Béla nyugalmazott tanár vezette gitárkör életében, ugyanis a kisgyerekekből álló zenekar meghívást kapott, hogy lépjenek fel az idei Szent György Napokon.

– Amikor azt terveztem, hogy zenekart alapítok a gyerekekkel, több ismerősöm úgy vélte, szélmalomharcot fogok vívni, de amint az élet is igazolja, a hosszas gyakorlás meghozta az eredményét, és a sepsiszentgyörgyi lehetőség azt igazolja, hogy a zenekarunk már egy sokkal magasabb szinten műveli a gitárjátékot – nyugtázta Kurta Béla.

A zenekar megalakulásáról elmondta: zenei pályafutása során megtanulta, nagyon nehéz egy zenekart fenntartani, főleg olyan értelemben, hogy a próbák időpontja mindenkinek megfeleljen. Szerencsére hasonló gond nem áll fenn Kovásznán, lévén, hogy itt gyakorlatilag a gitároktatást kötötte össze a 6-8 tagú zenekar működtetésével.

Az alig féléves tevékenységük alatt szinte állandó fellépői voltak a kovásznai tárlatmegnyitó rendezvényeknek, ezek mellett pedig a templomi eseményeken is bemutatkoztak a nagyközönségnek. Tervben van, hogy a református templomban többször is fellépnek a különböző rendezvényeken.

Kurta Béla elégedetten állapította meg, hogy évente nő az érdeklődés a gitároktatás iránt, nemrég épp egy hatéves tanítványa lett. Mint mondta: a gyerek nagyon tehetséges, viszont a gitárjáték olyan megosztott figyelmet igényel, amit nehéz egy hatévesnek fenntartani.

Az oktató elmondta, volt olyan tanítványa, aki nagyon kapkodott és fegyelmezetlen volt, viszont az évek alatt a gitárnak köszönhetően fegyelmezett, következetes fiatalember vált belőle. Ajánlja, hogy a kovásznai szülők bátran próbáltassák ki gyerekeikkel a gitárleckéket, mert hosszú távon megtapasztalják majd a gitár és a zene jótékony hatását.

Hozzászólások