Felhívás!

Identitástudatot ápoltak

Identitástudatot ápoltak

Múlt héten szervezték meg a 6. Talpra, magyar! irodalmi-történelmi vetélkedőt a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban. A magyar és történelem szakos tanárok idén az 5-8. osztályosokat célozták meg, mert úgy gondolták, fontos, hogy ez a korosztály is tudatában legyen a múlt történéseinek.

A vetélkedőre 7 négytagú csapat jelentkezett, idén a próbavizsgák miatt a 8. osztályosok kimaradtak a versenyből. A csapatok pályamunkákat készítettek, és az 1848-as eseményekből fotóalbumot állítottak össze.

– A vetélkedő célja, hogy ráhangolódjunk a forradalom emlékünnepére. A verseny által a diákok jobban megismerhetik a történelmi eseményeket. Fontos, hogy megerősítsük nemzeti identitástudatukat – mondta Molnár Julianna magyar szakos tanárnő.

Első díjban részesült az 5. B osztály Márciusi tűz csapata (Ambrus Édua, Benkő Andrea, Dancs Abigél, Moldovai Dániel), második lett a 6. B Rezes banda csapata (Bede Anita, Dobra Zsófia, Fazakas Barbara), harmadik lett a 7. B A szabadság tüzérei csapata (Bende Hanna-Katinka, Bodor Bálint, Simon Alpár, Szigyártó Anita). A vetélkedőt a helyi RMDSZ szervezete, a Fluss Kft., a Mob-companie és a Pro Csoma Sándor Egyesület támogatta.

Hozzászólások