Felhívás!

Holland küldöttség járt Kézdin

Holland küldöttség járt Kézdin

A múlt héten a hollandiai testvértelepülés, Maassluis héttagú küldöttsége kereste fel Kézdivásárhelyt. A találkozás során megfogalmazódott, hogy új alapokra kívánják helyezni az együttműködést a két település között.

2015. november másodikától királyi rendelettel dr. T. J. (Edo) Haan-t nevezték ki Maassluis polgármesterévé, a holland testvértelepülés elöljárója eddig még nem járt Kézdivásárhelyen, ezt pótolták most.

A Bokor Tibor polgármesterrel folytatott eszmecserén azt elemezték ki, hogy mi történt a két város között az elmúlt húsz esztendőben, szót ejtettek az intézmények közötti együttműködési lehetőségekről.

„Ha jól értettem a helyi Vöröskereszttel a kapcsolat teljesen más irányt vesz fel, szerencsére eljutottunk odáig, hogy Maassluisban nem kell többé ruhát gyűjtsenek az itten rászorulóknak. Beszéltünk arról, hogy miként tudjuk a könyvtár, a múzeum és az iskolák között a kapcsolatot erősebbé tenni, a következő években új szintre emelni” – vázolta a látogatás lényegét a polgármester.

A hollandok egyébként több kézdivásárhelyi létesítményt, így többek között a Zarah Moden készruhagyárat, a kórházat, a Nagy Mózes Líceumot és a műjégpályát is megtekintették, fogadták őket a Maassluis Nyugdíjas Klub tagjai és a Vöröskereszt képviselői is.

Hozzászólások