Felhívás!

Gyógykezelési szálláshely létesülne

Gyógykezelési szálláshely létesülne

Megoldódni látszik a városközpontban levő, betonmonstrumnak is becézett, romos épület sorsa, mert a tulajdonos kérésére a testület elé terjesztették, és jóváhagyták az építkezési szabályzatmódosítást, ami lehetővé teszi, hogy fürdőgyógykezelési szálláshelyet alakítsanak ki belőle.

Az ingatlan tulajdonosa a bukaresti Mofeta & Treatments Kft., amely a tervek szerint ötemeletes szállodát alakítana ki, az építési engedély lehetővé teszi, hogy legfeljebb két méter magas kerítéssel bekerítsék azt, továbbá zöldövezetet, bejáró utat létesítsenek.

Az engedélyeztetéssel együtt tiltásokat is megfogalmazott a testület: többek közt az épület nem használható lakóházként, és nem építhetnek oda környezetszennyező létesítményeket.

Az ingatlant a rendszerváltás után kezdték el építeni az egykori lebontott művelődési ház helyére. A tervek szerint kulturális eseményeknek biztosított volna teret, ám mint az naponta látni lehet, ebből csak egy be nem fejezett épület valósult meg.

A testület szerint, ha a mostani tulajdonos terve valóra válik, amellett, hogy eltűnik a városközpont összképét rontó monstrum, új turisztikai szálláslehetőség és új munkahelyek is létesülhetnek.

Hozzászólások