Felhívás!

Gitárkedvelő fiatalok

Gitárkedvelő fiatalok

Kikapcsolsz néven tavaly év végétől ifjúsági gitárcsoportot működtet a kovásznai katolikus egyházközség. A csapatot és annak tevékenységét Péter Arthur plébános mutatta be a lapunknak.

Mint azt az egyházi elöljárótól megtudtuk, már 3 éve megalakult Kovásznán a gitárcsoport. Akkoriban az oktatásukról ő maga gondoskodott, majd később fogadott egy tanárt a fiatalok mellé. A 18 személyes csoport jelenleg ott tart, hogy már az idősebb tagok oktatják a fiatalabbakat a gitározás mikéntjére. A hangszerállomány fokozatosan bővült az évek alatt, mert kezdetben a hat saját gitárja szolgálta a csoportot, majd önerőből vásárolt két elektromos gitárt és cahon-dobot, mígnem a szülők is beszerezték a hangszereket a gyerekeknek.

A csoport novemberben vette fel a Kikapcsolsz nevet, és azóta már számos rendezvényen megfordultak: többek közt felléptek Kovásznán az adventi gyertyagyújtásnál vagy épp a református templomban, de zenéltek Kommandón és Zágonban is. Emellett a helyi vallásos rendezvényeken is szerepelnek, illetve meghívást kaptak Csíkszeredába a Szent Ágoston plébániához. Péter Arthur megjegyezte, a szülők visszajelzése is nagyon pozitív.

Hozzászólások