Felhívás!

Filmek mindenkinek

Filmek mindenkinek

Október 5-e és 8-a között a mozié és a magyar filmeké lesz a főszerep Kovásznán, ugyanis a művelődési központban, a kolozsvári Filmtett Egyesület szervezésében, a városi művelődési ház és a Fiatalok Kovásznáért Szervezet társszervezésében megtartják a Filmtettet, vagyis az Erdélyi Magyar Filmszemlét.

Kérdésünkre Czilli Balázs művelődési igazgató elmondta, a rendezvényre, ami az érdeklődők számára díjmentes, minden korosztályt várnak, ugyanis a gazdag felhozatalban vannak kicsiknek, fiataloknak vagy épp felnőtteknek szóló alkotások is. Ugyanez a sokszínűség érvényes a filmek műfajára is, hiszen akadnak köztük rövidfilmek, nagyjátékfilmek, mint pl. A martfűi rém, ami igaz történeten alapszik, és egy sorozatgyilkos utáni hajszáról szól.

Szintén a rendezvény érdekességeként megemlítendő, hogy az Európa kis utcája címet viselő dokumentumfilm a kovásznai Zorkóczy Zenóbia színésznőről szól. „Zénó öt év után hazatér kisfiával Székelyföldre, abban bízva, hogy folytathatja előadói pályáját. Egyedül utazva, egyéni előadásaival járja Erdély szórványtelepüléseinek iskoláit, kultúrházait. Az egymásnak ellentmondó helyzetek és karakterek ütközése abszurd humorral telíti a film jeleneteit, miközben betekintést nyerünk az elszigetelt vidékeken élő gyerekek helyzetébe és a főszereplő által választott előadói pálya életérzésébe” – olvasható a film leírásában. A premieren a színésznő is jelen lesz.

Október 5-én, csütörtökön 10 órakor Lengemesék; 17 órakor Székely derbi; 18 órakor Tehenesek; 19 órakor Filmtett Workshop; 20.30-tól Hurok. Október 6-án, pénteken 11 órakor Egy kupac kufli; 17 órakor Filmgalopp 1; 18.30-kor Filmgalopp 2; 20 órakor Az állampolgár. Október 7-én, szombaton 15.30-tól Mi ez a cirkusz?; 17 órakor Európa kis utcája; 18.30-tól Magyar rövidek 1; 20 órakor A martfűi rém. Október 8-án, vasárnap 16 órakor Kanzoli; 17.30-tól Magyar rövidek 2; 19.15-től Kút; 21 órakor Kojot.

A szervezők fenntartják a műsorváltozás jogát.

Hozzászólások