Felhívás!

RÖVIDEN

Varázslások Moldvából

Kovásznán a művelődési ház Ignácz Rózsa-termében, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében szeptember 30-án, szombaton 19 órai kezdettel Csoma Gergely fotó- és szobrászművész, a moldvai csángómagyarság kutatója mutatja be új könyvét Megkötött idő – Varázslások, ráolvasások, rontások, archaikus imák és népmesék Moldvából címmel. A szerző részleteket olvas fel, énekkel, versmondással színesítve a bemutatót, amelyet kötetlen beszélgetés követ. A rendezvény házigazdája Gazda József tanár, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke

Fotókiállítás

Október 10-ig látogatható a városi művelődési ház kiállítótermében Török Gáspár marosvásárhelyi fotóművész fényképkiállítása. A tárlat keddtől péntekig 9-16 óráig látogatható. Az 1934-ben Brassóban született Török Gáspár a fotózást autodidakta módon sajátította el, és hobbijának tartja, 1965 óta művészi szinten műveli a marosvásárhelyi fotóklub keretében. Képeit a világ különböző pontjain kiállították már, és több mint 60 hazai és 29 nemzetközi díjjal jutalmazták.

Képzőművészeti tárlat

A kovásznai Kádár László Képtárban október 12-ig látogatható Deák Barna és Deák M. Ria kovásznai képzőművészek tárlata. A munkákat keddtől péntekig 11-17 óráig, szombaton 10-14 óráig lehet megtekinteni.

Állandó kiállítás

A művelődési házban keddtől péntekig 9-16 óráig megtekinthető a Gazdáné Olosz Ella kovásznai textilművész reprezentatív munkáiból alkotott állandó kiállítás is.

Könyvtári program

A művelődési ház épületében levő, számítógépes és internetes hozzáféréssel rendelkező város könyvtár keddtől péntekig 9-17 óráig, szombaton 9-14 óráig látogatható.

Önerőből javítanak

Kovászna város önkormányzata önerőből felújította a képtár és a sétatéri orvosi rendelő kerítéseit, illetve a piac kerítésének főút menti részét. Ugyanakkor a város járdáinak javítási munkálataként térkövezték a képtár melletti sétányt, a régi postaépület, a volt BCR bank, a Bertis üzlet, a Fenyő utcai tömbházsor előtti járdákat (950 négyzetmétert), illetve a városi piac egy részét (535 négyzetmétert).

Hozzászólások