Hirmondo

Fejlődik Martonos

A munkálatok jelenleg szünetelnek, de nagyjából hatvan százalékban elkészült Kézdimartonoson a víz- és szennyvízhálózat. A két rendszert jövőben véglegesítik.

A berecki önkormányzat prioritásának tartja, hogy a nagyközség minden településén megépüljön a víz- és szennyvízhálózat. Ez a rendszer egyelőre Gábor Áron szülőfalujában működik, de zajlik a hozzá tartozó Kézdimartonoson is azok kiépítése.

Hirdetés
Hirdetés

Dimény Zoltán polgármester szerint a csövek több mint fele föld alatt van, a tél beköszöntével a munkálat szünetel, majd amint az időjárás engedi, akkor folytatják a hálózat kiépítését. Az elöljáró nyomatékosította: a mai világban egyre fontosabb, hogy ne terheljük le a természetet, ezért kell a háztájéki szennyvizet megtisztítva kiengedni a természetbe.

Martonosba Bereckből jut át majd az ivóvíz, egy domboldalra felpumpálják, majd onnan szabadeséssel vezetik el a fogyasztókhoz, akárcsak a községközpontban. A szennyvizet a berecki ülepítő fogja megtisztítani. A víztartályt is megrendelték, azt vélhetően januárban szállítják le, így minden esély megvan arra, hogy jövő év júniusáig át tudják adni a rendszert. Az ojtozi, hasonló rendszer kialakításáról sem mondtak le, beérkeztek az árajánlatok, el kell készíttetni a terveket. Ez nem lesz egyszerű, mivel elég hosszan kell a nagyon forgalmas főút mellett elvezetni a vezetékeket. A martonosi rendszer annál is fontosabb, mert ha szárazság van, akkor elég sok kút kiapad, így ezzel a munkálattal ezt a problémát is kiküszöbölik.

Hozzászólások