Hirmondo

Csak a pénz hiányzik

Csak a pénz hiányzik

A megye legnagyobb művelődési otthona fűtésrendszerének korszerűsítésére és több más munkálatra is pályázatot nyújtott be a berecki önkormányzat. Most már csak a pénz hiányzik.

Az impozáns művelődési otthon – amely alagsorában a falumúzeumot is magában foglalja – kapcsán az uniós pályáztatók a napokban kértek egy kiigazítást, Dimény Zoltán polgármester reméli, hogy ezzel révbe jut az immár két éve zajló bürokratikus folyamat. „A terveket kifizettük, most már várjuk, hogy bólintsanak rá, kezdhessük meg a munkálatokat” – mondta az elöljáró. A munkálat rendkívül fontos, ugyanis az épület jelenlegi fűtésrendszere veszteségesen és kifogásolható módon tudja csak kifűteni a többszintes épületet.

Hirdetés
Hirdetés

„Négy pályázatunk van előkészítve, egyike ezeknek a gázhálózat kibővítése, megterveztettük a Sörkert felújítását, projektünk van a martonosi iskola energetikai korszerűsítésére. Amennyiben elvégezzük a martonosi víz- és szennyvízhálózat kiépítését, akkor az utak korszerűsítésére is pályázatot nyújtunk be. Megjegyzem, hogy csak a projektek előkészítése 100 ezer euróba került” – nyomatékosított Dimény Zoltán, hozzátéve, az önkormányzat jól gazdálkodott, egyetlen lej adósságuk sincs.

A martonosi iskola épületét az alapoktól a tetőig rehabilitálni szeretnék, bár egyelőre csak négy osztály működik a megfogyatkozott gyereklétszám miatt, a községvezető nem szeretné feladni a településen az oktatást.

Hozzászólások