Felhívás!

Eseménydús sportélet Kovásznán

Eseménydús sportélet Kovásznán

A kovásznai polgármesteri hivatal keretében működő sportiroda számos tevékenységet tudhat maga mögött az elmúlt évben, és idén is igyekeznek gazdag programot kínálni a sportkedvelőknek – derül ki a sportiroda vezetőjével, Gödri Zsolttal folytatott évértékelő beszélgetésünkből.

– Milyen rendezvényeket szervezett a sportiroda tavaly?

– Év elején megtartottuk az első hagyományos szánkóversenyt a sípálya mellett, majd a helyi Sport For All Egyesülettel közösen megszerveztük a Sport For All 2017 névre hallgató minifoci-kupát a zabolai és kovásznai sportcsarnokokban. Szintén év elején, a sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület támogatásával megszerveztük a Kovászna Kupa 2017-es alpesi síversenyt a helyi sípályán. Májusban Tavaszi Futóversenyt tartottunk, júniusban gyermeknapot szerveztünk, aminek keretében görkorcsolya- és rollerversenyt is volt. Mindkettő szervezésében partnerünk volt a Sport For All. Ősszel a városnapok keretében görkorcsolyaversenyt és bemutatót tartottunk a Kézdivásárhelyi Sportegyesülettel, utcaikosárlabda-tornát szerveztünk partnerségben a Székely Kosárlabda Egyesülettel, minifoci-kupát felnőtteknek, Lőrincz Zsigmond-emléktornát a Sport For All-lal. Ezek mellett asztalitenisz-verseny, öregfiúk kézilabda tornája, öregfiúk focimérkőzése és gyorsulási autóverseny is szerepelt a palettán. Szintén ősszel a Pokolsár Kupa sakkverseny megszervezéséhez járultunk hozzá a helyi Pokolsár Egyesület mellett, decemberben pedig Karácsony Kupa néven minifoci-tornát hoztunk tető alá felnőtteknek.

– Beszéljen a Kovásznai Sportegyesület (KSE) focicsapatáról. Milyen évet zártak, milyen terveik vannak?

– A KSE keretében csak a városi focicsapat működik. Az egyesület a tavaly két csapattal képviselte a városunkat az országos, illetve a megyei labdarúgó-szövetség által rendezett 4. ligás focibajnokságon, egy felnőtt és egy ifjúsági csapattal. Megemlíteném, hogy tavaly az ifjúsági csapatunk megnyerte az Áros Károly-emléktornát Sepsiszentgyörgyön. A tavaly júniusban véget ért 2016-2017-es fociidényben felnőtt csapatunk a 12., míg az ifjúsági a 6. helyen fejezte be a bajnokságot. Ugyanakkor augusztusban a bardoci tornán 2. helyezést ért el a felnőtt csapat. Tavaly nyáron beneveztünk a 2017-2018-as 4. ligás megyei focibajnokságba is, célunk az volt, hogy felnőtt csapatunk az első öt között legyen a téli pihenőig, míg az ifjak az élen álljanak. Sajnos, számításunk nem jött össze, mert a felnőttek 10., míg az ifjak a 4. helyen végeztek. Így változtatni kellett a felnőttek keretén, ami azzal járt, hogy a téli szünetben pár fiatal leigazolásával sikerült erősítenünk, de sajnos egyben meg is kellett válnunk pár játékostól. Felsőbb ligából, pl. Rozsnyóról és más Brassó megyei kluboktól hoztunk játékosokat. Összesen 11 új igazolásunk van, és már több edzőmérkőzést is játszottunk Brassó megyei csapatokkal. Célunk, hogy nyárig kialakuljon egy gárda, és – ha minden jól megy – a 2018-2019-es idényben a legjobb háromba zárni. Ennek tükrében akár még a feljutás sem kizárt.

– Milyen tervei vannak a sportirodának az idei évre?

– Januárban már megtartottuk a Sport For All Kupát. Sajnos, az időjárás miatt a tavaly népszerű szánkó- illetve alpesisí-verseny elmaradt. Részt vettünk az Áros Károly-emléktornán, ismét elsők lettünk. Márciusban lesz kézilabdatorna öregfiúknak, április és május folyamán minifoci-bajnokság felnőtteknek, nyáron gyermeknapi sporttevékenységet, asztalitenisz-versenyt szervezünk. A városnapokon a tavalyihoz hasonló színes programokkal rukkolunk elő. Aztán októberben öregfiú-focikupa, novemberben lábtenisz-bajnokság, decemberben felnőtteknek szóló minifoci-kupa szerepel az eseménynaptárban.

Hozzászólások