Felhívás!

Röviden

Könyvbemutató

Kedd délután a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében tartották a helyi dr. Török Sándor (Török Samu) Ajánlom magamat… és Hófehérke és más „mesék” című könyveinek bemutatóját. A 78 éves, szilágysomlyói születésű orvos 50 éve került Kovásznára, ahol a Dr. Benedek Géza Szívkórházban kardiológus főorvosaként, valamit aligazgatóként dolgozott. Az Ajánlom magamat… című kötetében azt próbálta visszaadni, hogy mi az, amit elvégzett és amit elmulasztott a fiatalkori elhatározásokból. A könyv a háborús években Észak-Erdélyben felcseperedő gyerek élményeivel kezdődik, és azzal folytatódik, hogy miként szeretne önmaga maradni és megvalósítani álmait a diktatúra éveiben. A mostoha körülményekkel való küszködés úgynevezett „hőskorát” meséli el a fiatal körorvos, majd a megérkezést az elfogadható szakmai élet helyszínére: a kovásznai szívkórházhoz.

Másik könyve, a Hófehérke és más „mesék” pedig a szívkórházban megfordult emberekkel való megismerkedésekből született. Élettapasztalatok ezek, amiket a szerző a fiatalabbaknak szeretne továbbítani tanítómeseként.

A szerző mindkét könyve a magyarországi NDT Kiadó gondozásában jelent meg. Születőben a harmadik kötet, az már az Ambrózia Kiadó jóvoltából kerül megjelenésre. Ebben a szerző az általa csodált székely ember talpraesettségéről, annak humoráról ír, ugyanakkor szó esik enne szerelemről, barátságról, és a nosztalgiát sem mellőzi. Elmondása szerint az életben bizonyos eseményeket csak humorral tudott elviselni, mert mint véli: akinek nincs humorérzéke, azt nem érdemes komolyan venni.

Dr. Török Sándor lapunkban is szokott tárcát közölni.

A gender tragédiája

A művelődési háznál már válthatók jegyek 25 lej ellenében a Gruppen-Hecc-kabaréra, amit február 25-én, vasárnap 20 órakor mutatnak be a művelődési központban A gender tragédiája címmel.

Hozzászólások