Felhívás!

Épül az óvoda, megújul az iskola

Épül az óvoda, megújul az iskola

 500 ezer eurós Európai Uniós beruházással épül az új óvoda Sepsikőröspatakon (képünk). A munkálatokat – elvben – 2020. január 20-ra kell befejezni. Az intézményben mintegy 150 gyermek találna új otthonra. Ugyanakkor meghirdették a közbeszerzést az iskolaépület felújítására is.

Az új épületben nem csak délig tartó, hanem napközis rendszer is működtethető lesz majd. Az oktatást az iskolaudvaron álló új épületbe helyezték át az építkezés idejére. Az óvoda három korcsoportjába mintegy 30-50 gyerek jár, összesen 150 kicsi, három szakképzett óvónő felügyelete alatt.

Az iskolára is meghirdették már a pályázatot, jelentkezni augusztus végéig lehet. Az 1,7 millió eurós projektből kívül-belül megújulna az intézmény, kicserélnék a nyílászárókat és a bútorzatot. Ha lesz jelentkező és nem lesz óvás, a munkálatokat valószínű jövőben lehet elkezdeni. Idénre az önkormányzat saját pénzből lesz kénytelen javításokat végezni, hisz az iskola közveszélyes, hull a vakolat, mozognak a cserepek.

Azt tervezik, hogy a felújítási munkálatok alatt két váltásban járjanak a gyerekek iskolába, hogy az épület részleges lezárásával biztonságosan dolgozni lehessen.

A Kálnoky Ludmilla Általános Iskolába több mint háromszáz tanuló jár, és minden tantárgyat egyetemet végzett, szakképzett pedagógus tanít.

 

Hozzászólások