Hirmondo

Elnapolt tárlatnyitás

Elnapolt tárlatnyitás

Amint arról írtunk, a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet (KISZ) tavasszal nyitotta volna meg Biró Attila és Bene Zoltán első és második világháborús magángyűjteményét, a terv azonban meghiúsult. A részletekről Biró Erika KISZ-elnökkel beszélgettünk.

A KISZ kora tavasszal hozzálátott a helyi tanács által rendelkezésre bocsátott, az alsólemhényi iskola szomszédságában levő, egykori szolgálati lakás belső felújításához, amikor a munka megtorpant. „Lebetonoztuk egyik szoba padlóját, és épp a nyílászárók javításához láttunk volna hozzá, amikor elkezdődött az iskolaépület felújítása, amiről nekünk nem szóltak. Így a járvány és az iskola felújítása miatt korábbi terveink csúsztak, ám bízunk benne, hogy augusztusban megnyithatjuk a tárlatot.”

Hirdetés
Hirdetés

A szervezet, alkalmazkodva az „online világhoz” Mit jelent számodra az otthonülés? címmel esszé- vagy vers-, illetve rajzpályázatot hirdetett, amelyre tíz helyi gyerek nevezett be. Emellett az Egyenlő Esélyekért Egyesülettel (EEE) közösen támogatták azt az öt lemhényi, szörcsei, illetve tamásfalvi gyereket, akik beneveztek a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által Mutasd meg, neked mit jelent az összetartozás! címmel hirdetett videopályázatra. „A két egyesület ezeknek a fiataloknak ingyenes részvételt biztosít az Háromszéki Népfőiskola Egyesület és az EEE által szervezett Őseink nyomában nevű gyerektáborba, amelyet júliusban bejárós táborként megtartanánk”, hangsúlyozta.

Hozzászólások