Felhívás!

Egyedi harsonakoncert Baróton

Egyedi harsonakoncert Baróton

December 6–10. között Erdélybe látogat a kuriózumnak számító budapesti Four Bones harsonakvartett. A 2003-ban alakult együttes ez alkalomból Baróton is koncertezik.

Egyedi alkalom lesz ez, hiszen a zenei élet palettáján ritkán találkozhat a közönség olyan különleges zenei élménnyel, amikor egynemű hangszerek (jelen esetben négy harsona) szólalnak meg egy formációban. Az együttes sokoldalúságát jól tükrözi széles repertoárjuk, mellyel a legkülönbözőbb rétegekhez képesek eljuttatni a harsonahangokat.

December 6-án, szerdán 18 órától a baróti művelődési házban egy igazi közösségi eseményre készülnek, ahol a helyi óvónők, zenetanárok, karnagyok és zenészek is bekapcsolódnak a karácsonyváró rendezvénybe. A Cimbora Napközi Otthon gyermekkórusa, a Gaál Mózes Általános Iskola kórusa, a Szent Adalbert katolikus kórus, a baptista énekkar, a Zathureczky Gyula-kórus, továbbá Bogyor Hajnal és Bogyor Attila (Bogyócska) fognak közreműködni a Four Bones Quartet koncertje előtt.

Az eseményre azért is érdemes elmenni, mert ez alkalomból a három baróti egyházi kórus először lép fel együtt Aczél Zsuzsa vezénylete alatt, a Boér Tímea vezette, 50 tagú óvodai gyermekkórus pedig külön is előad Gryllus Vilmos-dalokat, de az iskolásokkal közösen is énekelnek.

A Four Bones kvartett 2003-as megalakulása óta bejárta Európa számos országát, felléptek többek között Angliában, Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észtországban, Németországban, Romániában és Szlovéniában. Ázsiában visszatérő vendégnek számítanak, 2009-ben például hat koncertből álló turnén képviselték Magyarországot. Állandó résztvevői a Múzeumok Éjszakája rendezvénynek, a Sziget Fesztiválnak, de nagy sikerrel koncerteztek a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Francia Intézetben, a Szépművészeti Múzeumban is. Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt belföldi és külföldi turnéik során.

Repertoárjukról a zenekar tagjai így vallottak: „A klasszikus alapokat mindig vinni fogjuk magunkkal, de fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk, mennyi lehetőség rejlik a harsonában, és közelebb hozzuk az emberekhez ezt a szépséget, adott esetben modernebb műveken át.” Erdélyben legutóbb áprilisban, a Szent György Napok keretében léptek fel, akkori, Cinematic Bones elnevezésű előadásukat rendkívül jól fogadta a közönség.

A baróti koncertre a belépés ingyenes.

Hozzászólások