Felhívás!

Röviden

Adventigyertya-gyújtás

A baróti városvezetés idén is közös adventigyertya-gyújtással igyekszik meghittebbé, örömtelibbé tenni a karácsonyvárást. A város adventi koszorúja ezúttal a Diákdombon lesz felállítva, azon az első gyertyát december 3-án, vasárnap 19 órakor gyújtják meg a felsőrákosi unitárius egyház tagjainak rövid ünnepi műsora keretében.

 

Mikulásjárás

December 5-én, kedden Mikulásjárás lesz Baróton. A polgármesteri hivatal Mikulása a délelőtt folyamán ajándékait Baróton, a kultúrotthonban adja át a gyermekeknek, de ellátogat a városhoz tartozó falvak óvodáiba és iskoláiba is. Az ünnepi díszvilágítást a városban 17 óra körül kapcsolják fel, az alkalomra a központban felállított karácsonyfa köré egyaránt várnak kicsiket, nagyokat.

 

Kalendárium

December 8-án, pénteken 18 órakor a Fürkésző sorozat keretében Nagy Botond csillagász (Barót) Barangolás a téli égbolton címmel tart ismeretterjesztő, vetített képes előadást. A szervezők arra biztatnak mindenkit, vigyenek magukkal egy bármilyen teljesítményű kukkert (távcsövet), ami a messzelátást segíti, lévén, hogy tiszta, csillagos égbolt esetén, az előadást követően, a Kisasszony kápolna dombján egy tényleges látcsöves barangolást terveznek a téli égbolton. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

 

Karácsonyi vásár

December 16-án, szombaton tartják a már hagyományos karácsonyi vásárt Baróton. A helyszín ezúttal is a Piac utca, a tervek szerint ez alkalommal is lesz főzőverseny, kórusok lépnek fel.

 

Korcsolyapálya

Nemrég adta hírül a sajtó, hogy Barót korcsolyapályát kapott ajándékba Sepsiszentgyörgy városától. Szakács László baróti alpolgármestertől elmondta, a 15×30 méteres létesítményt az iskola sportpályáján szerelnék fel, így az a városközponthoz közel lenne.

 

Palló

Megvan a szükséges faanyag, mellyel a polgármesteri hivatal kicserélné a Kóla-bár utcai, a Barót patakán átvezető palló deszkáit. A palló vasazatát is lefestik, a munkálatot az időjárás függvényében végzik el. Hasonlóképpen Miklósváron is felújítanának egy átjárót, ám arra valószínűleg már csak tavasszal kerül sor.

Hozzászólások