Felhívás!

Szülinapos borókások

Szülinapos borókások

Harmadik születésnapját ünnepelte múlt héten a Diakónia Keresztyén Alapítvány keretében működő baróti Boróka Nyugdíjas Kör. Mintegy harminc idős ember gyűlt össze ezúttal is a megszokott találkozóhelyen, a vállalkozásfejlesztő központ épületének egyik termében, de most a kör heti beütemezett tevékenysége elmaradt: helyette Tóth Anna, az alapítvány igazgatónője és Dénes Kinga, a klub irányítója köszöntötték a tagokat számos meglepetéssel is szolgálva.

 

Mindenekelőtt az alapítványt vezető lelkésznő rövid áhítatát hallgathatták meg az összegyűltek. Tóth Anna arról beszélt, hogy míg tevékeny életünkben semmire sincs időnk, és gyakran azt kívánjuk, bárcsak huszonöt órás lenne a nap, addig nyugdíjasként az ember azt érzi, mintha hirtelen megszaporodott volna az ideje, mintha plusz percekkel ajándékozta volna meg a Jóisten. Igen ám, csakhogy ott a kérdés, mit kezd az idős ember ezzel az ajándékba kapott idővel? Van, aki azt kérdi, miért adott neki időt Isten, ha azt betegen kell eltöltenie, más azonban, akár betegen is, hálát ad élete minden percéért, minden pillanatáért.

– Azt kívánom a Boróka Nyugdíjas Kör tagjainak, hogy minél több értelmet, örömteli órát keressetek ebben az időben, ezektől pedig békés, boldog, nevető legyen az arcotok, lelketek, még akkor is, ha az öregség kihívásokkal van tele – fogalmazott, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki a közös tevékenységekbe való bekapcsolódással hozzájárult ahhoz, hogy Baróton ez a szép közösség kialakuljon.

Születésnapi együttlét lévén ezután a meglepetések következtek. Egy asztalon nagy tortát gurítottak be a terembe „Boldog szülinapot, Borókák!” felirattal, minden ünnepelt klubtagnak egy szál virágot adott át a lelkésznő, valamint egy-egy lapot is, melyen a Nyugdíjas dal szövege volt olvasható, ezt közösen elénekelték. Gazdag Mária a klub lelkes vezetőjét, Dénes Kingát köszöntötte, háláját fejezve ki, amiért hétről hétre türelemmel, szeretettel irányítja és megszervezi közös tevékenységeiket.

A találkozó hátralevő ideje beszélgetéssel, szórakozással, jókedvvel telt, Tatár Zsuzsanna verset olvasott fel, Bereczki László pedig gyermekkori élményeiből osztott meg néhányat nyugdíjas társaival, akik tizenhét éves szilvapálinkáját is megkóstolhatták. Végül körvonalazódott a kör év végi programjának néhány részlete is: a tagoknak készülniük kell a baróti karácsonyi vásárra, és valószínűsíthetően december 14-én újabb ünnepi alkalomra gyűlhetnek össze, akkor tartanák a Diakónia ellátottjainak szokásos év végi találkozóját.

Hozzászólások