Felhívás!

Csúszik a szalagvágás

Csúszik a szalagvágás

Nagyjából befejeződött a Szőcs József és Béke utcák sarkán található két értékes épület felújítása. A közösségi célokra használandó ingatlanoknál csúszik a pünkösdre tervezett szalagvágás.

Amint azt korábban írtuk, a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága és a hívek által biztosított támogatásból zajlott a gyulafehérvári érsekség tulajdonát képező két kézdivásárhelyi ingatlan felújítása. A tavaly még arról számoltunk be, hogy javában zajlanak a munkálatok, de azok most már a végéhez értek.

Dr. Kerekes László plébánostól, az épületeket majdan használó Boldog Özséb-plébánia vezető lelkészétől megtudtuk: azt tervezték, hogy május végén lesz az ünnepélyes szalagvágás, de a járványveszély miatt módosítottak az időponton, remélik, hogy pünkösd után egy hónappal, június végén megtarthatják az átadást. „Kisebb simítások még maradtak az épületeken, és hátravan még a parkosítás” – részletezte a plébános, hogy még mi szükséges ahhoz, hogy még lenyűgözőbbé váljon a látványos kovácsoltvas kerítéssel körbevett terület.

Az épületek sok mindent átéltek, hiszen a Szentiványi család egykori lakóházában (végrendeletében az 1947-ben elhunyt Szentiványi Árpádné Bartha Gizella hagyta a kúriát az egyházra, mivel nem volt utódjuk – szerk.) legutóbb orvosi rendelők működtek, hosszú évtizedeken keresztül gyakorlatilag nem estek át főjavításon.

 

Hozzászólások