Hirmondo

Bürokratikus útvesztők hátráltatták

Bürokratikus útvesztők hátráltatták

Kovászna város önkormányzatának novemberben sikerült megkötnie a 11 utca néven ismert, uniós alapokból finanszírozott beruházás munkálatainak elkezdéséhez szükséges műszaki felügyelői szolgáltatási szerződést. A kezdeti tervekhez képest jelentős késéssel fogtak neki a munkálatoknak, azonban most muszáj felfüggeszteniük azokat.

Hirdetés
Hirdetés

– Jelentős késéssel, néhány bürokratikus útvesztő, jogi eljárások szabdalta folyamat végén, novemberben sikerült megkötnünk a szerződést a 11 utca nevű beruházás munkálataihoz elkezdéséhez szükséges műszaki felügyelői szerződést, amelyre már abban a hónapban kiadtuk a munkakezdési parancsot – nyilatkozta Gyerő.

Az első szakaszban a kivitelező felszedte, elszállította a Șaguna utcai, valamint részben a Gábor Áron utcai macskakövet. Utóbbiban a héten fejezik be a kőburkolat eltávolítását. A várható téli, hideg és csapadékos időjárásra való tekintettel azonban felfüggesztik a munkálatokat, majd tavasszal (vagy ha a meteorológiai viszonyok engedik, akkor hamarabb) teljes gőzzel folytatják azokat.

– Tudatában vagyok a ténynek, hogy az oly szükséges, és mindannyiunk által annyira várt beavatkozás elkerülhetetlen módon okoz majd kellemetlenséget a szomszédos ingatlanok tulajdonosainak. Porral, sárral, zajjal, behajtási nehézségekkel jár. Ezért kérek előzetesen is elnézést, megértést, együttműködő hozzáállást, hogy a legrövidebb időn belül, felesleges feszültségkeltés nélkül sikerüljön túllennünk a nehezén – fogalmazott a polgármester.

A projekt elnevezése a következő tizenegy utcára utal: Gábor Áron, Aurel Vlaicu, Timár, Petőfi Sándor, Elisabeta, Iustinian Teculescu, Lakosok, Dsida Jenő, Spitalului, Andrei Șaguna és a Varului.

Hozzászólások