Felhívás!

Beszélni könnyű

Számos hiányosságot és megoldandó feladatot sorolt fel Para Magor Róbert, aki az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) nevében indul az idei helyhatósági választásokon a sepsikőröspataki polgármesteri tisztségért. Kisgyörgy Sándor hivatalban lévő polgármester nem érti: a négy éve RMDSZ tanácsosként dolgozó Para „eddig miért nem tett semmit” ezek megoldásáért.

 

Para céljai közé sorolta többek között az egyházakkal való jó viszony megteremtését, a birtokba helyezés befejezését, az úthálózat teljes rehabilitációját, a községközpont lakosságának csaknem felét kitevő „magyar anyanyelvű roma közösség” tanítását és integrálását, hogy dolgozzanak és adót fizessenek, a pályázatok befejezését (akár lemondva némelyikről), a bányató visszaszerzését.

Az RMDSZ-es Kisgyörgy Sándor azt mondja: ez „mind igen szép és jó”, csak azt nem érti, hogy az elmúlt négy évben mi akadályozta Para Magort, hogy „legalább kezdeményezze” valamelyik „hiányosság” megoldását.

– Most nem sorolom, hogy az egyházakkal soha nem látott jó a kapcsolatunk, hogy akinek nem a bányató helyén volt a földje, mindenki megkapta a birtoklevelét, hogy hiába mondasz le egyik pályázatról, azt a pénzt nem fordíthatod más pályázatra, hogy nem lehet utat javítani, míg nincs letéve a csatorna. Para Róbert, aki azt követően lett hirtelen EMSZ-es, hogy kinyilvánította szándékát, hogy továbbra is RMDSZ tanácsosként akar dolgozni, és így szerepelt a leadott listánkon, észrevehette volna, hogy a romák évek óta fizetik a vizet és az területadót, hogy – sajnos – szinte csak nekik épül az óvoda és az iskola, s azt is, hogy egyáltalán nem sürgős nekik dolgozni – mondta a polgármester. Hozzátette: a bányató ügyét a volt polgármester „szúrta el”, helyrehozni csak hosszas jogi „háborúval” lehet.

Hozzászólások