Felhívás!

Az ifjúság is értékszüretel

Az ifjúság is értékszüretel

Sikeres helyi fiatalok, izgalmas tudományos bemutatók, valamint kulturális és szórakoztató programok várják mindazokat, akik ellátogatnak az Őszi Sokadalom keretében megszervezett Ifjúsági térre. A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) idén különös hangsúlyt fektet a helyi értékek bemutatására, ezért olyan céhes városbeli fiatalokat hívtak meg, akik munkájukkal, kitartásukkal példát mutatnak a város lakói számára.

 

Ebben az évben a Csomópont munkatársai által tervezett installáció ad helyet az ifjúsági programoknak, ahol beszélgetésre kerül sor Oláh Attilával, aki a 2016-os riói paralimpián képviselte Romániát és egyben városunkat. De találkozhatnak Keresztes Zsolttal, aki egy súlyos betegség következtében lábprotézissel éli mindennapjait, Lukács Csabával, aki külföldön szerzett tapasztalatait felhasználva itthon működtet vállalkozást, valamint Sárosi Mátyás Zsolttal és Szabó Krisztával, akik hamarosan útjára indítják Erdély első magyar nyelvű képregénymagazinját. A háromszéki sikerekre is odafigyelve, az Ifjúsági tér vendége lesz Dezső Bence sepsiszentgyörgyi vlogger, aki beszélni fog a siker titkáról, és arról, hogy milyen erdélyi celebnek lenni.

A tudomány világa iránt érdeklődők is számos program közül válogathatnak. A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának oktatói különböző tematikus előadásokkal csatlakoznak az Ifjúsági tér tevékenységéhez. Lesz szó a vizuális kultúra időbeli változásairól, a szerelem kémiájáról, lesz interaktív, játékos angol foglalkozás, illetve érdekes kísérletek is helyet kapnak a kínálatban. Természetesen a tudomány területén is szerepet kap a kézdivásárhelyi ifjúság: innovatív helyi fiatalok mutatják be munkáikat, valamint a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján (TUDEK) díjazott előadások is elhangzanak.

Kulturális programokban sem lesz hiány, Marosán Csaba kolozsvári színművész Szerelmi jó tanácsok elődeinktől című előadását mutatja be, illetve fiatal erdélyi írók: André Ferenc, Borcsa Imola, Horváth Benji és Sárkány Tímea olvasnak fel írásaikból. Az Ifjúsági téren kerülnek bemutatásra a Mit jelent neked az 590 éves város fotópályázatra beérkezett munkák. A szabadtéri kiállításon több mint harminc, helyi fiatalok által készített fotót lehet majd megtekinteni. Az ifjúsági programokba bekapcsolódik a Zöld Nap Egyesület, akik segítségével különböző zöld játékokat lesz lehetőség kipróbálni, a Nőileg magazin szerkesztői pedig a Mutass jó példát! című kampányukról számolnak be. A lazább szórakozást kedvelőket esténként beerpong várja.

Részletes program a rendezvény megújult honlapján, a www.oszisokadalom.ro-n.

 

Farkas Áron

Hozzászólások