Átadták az Év háza díjat

Átadták az Év háza díjat

A kedden megtartott rendkívüli tanácsülésen Gyerő József polgármester és Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester a testület nevében átadta a Tiszta udvar, rendes ház nevű verseny győztesének, a kovásznai György Ágnesnek a házra kihelyezhető plakettet.

Az ülésen Gyerő József elmondta, hogy a polgármesteri hivatal által meghirdetett versenyre, aminek eredményét már a városnapok alkalmával közölték, idén nagyon kevesen jelentkeztek. A lakóházak kategóriában csak György Ágnes nevezett, akinek otthona minden kritériumnak megfelelt ahhoz, hogy bár egyetlen benevezőként, de az első helyezést és a vele járó 1000 lejes díjat, valamint az Év háza plakettet megkapja.

Tömbházak kategóriában is volt egy benevező lakótársulás, azonban ez tavaly már győzött egy másik tömbházlakással, és mivel a szabályzat kimondja, hogy aki már egyszer benevezett, öt évig nem nevezhet be újra, kizárták őket.

Kádár Gyula RMDSZ-es tanácsos, a Tiszta udvar, rendes ház vetélkedő kezdeményezője elmondta: évekkel ezelőtt, amikor indítványozta a versenyt, azzal a céllal tette, hogy motiválja a kovásznai lakosokat, hogy minél szebb portákkal rukkoljanak elő, hiszen a gondosan és szépen kialakított háztájak nagyban befolyásolják a város általános összképét. A kezdeményező megjegyezte: sajnálja, amiért az ideire ilyen kevesen nevezetek be, de reméli, hogy jövőben, ha nagyobb hírverést adnak a versenynek, akkor többen is kedvet kapnak, hogy az Év háza címre pályázzanak.

Vasilica Enea jegyzőnő megjegyezte, hogy a továbbiakban érdemes lenne olyan díjat is bevezetni, amivel a régi házakat tudnák jutalmazni, hiszen több régi épülete is van Kovásznának, minden bizonnyal a lakók erre is beneveznének.

Gazda István RMDSZ-es tanácsos viccesen hozzátette, hogy szerinte a nagyon elhanyagolt portákat is díjazni kellene, negatívan.

A rendezvény megkoronázásaként Gyerő József és Jeszenovics Róbert Károly átadták az Év háza plakettet György Ágnesnek, aki a verseny győzteseként 1000 lej értékében, célirányosan, a portája rendbetételére vásárolhat kellékeket, eszközöket, amiket a testület megtérít.

György Ágnes a plakett átvételekor köszönetet mondott a városi tanácsnak a díjért, ugyanakkor köszönetét fejezte ki a családtagjainak, akiknek gondoskodása és szorgos munkája hozzájárult ahhoz, hogy megkapja az Év háza díjat.

Hozzászólások